Βαθμολογία

Η αποκατάσταση της… αληθείας!

Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, 1η Απριλίου, οι περισσότεροι σκαρφίζονται ένα ψέμα για να πουν στους δικούς τους, ενώ προσπαθούν να μην την πατήσουν και αυτοί με τη σειρά τους. Ωστόσο, λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν γιατί λέμε ψέματα την πρωταπριλιά.

Όπως αναφέρεται και στην wikipedia είναι ένα έθιμο που έχει ρίζες από την Ευρώπη, ωστόσο υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που πρωτοεμφανίστηκε και στη συνέχεια καθιερώθηκε. Το έθιμο αυτό ήρθε και στην Ελλάδα και διαφοροποιήθηκε αποκτώντας μια ελληνική χροιά.

Η βασική ιδέα βέβαια παρέμεινε ίδια. Λέμε αθώα ψέματα με σκοπό να ξεγελάσουμε το «θύμα» μας. Σε κάποιες περιοχές, θεωρούν ότι όποιος καταφέρει να ξεγελάσει τον άλλο, θα έχει την τύχη με το μέρος του, πιστεύουμε ότι το καταφέραμε.

Σίγουρα ένα τέτοιο έργο θα έδινε πνοή στον αθλητισμό, αλλά οι οικονομικές συγκυρίες δεν επιτρέπουν, τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο κόσμος της Αγιάς θα επικροτούσε ένα τέτοιο έργο αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Άραγε σήμερα λέμε ψέματα ή κρυφές αλήθειες; Καλό σας μήνα.

*Το Πρωταπριλιάτικο ψέμα κατασκευάστηκε από το Γραφείο Τύπου της ομάδας και αναρτήθηκε με την στήριξη του www.athleticlarissa.gr. Τα υπόλοιπα site το προβάλανε χωρίς να ξέρουν αν είναι αλήθεια η ψέμα.

Εκ του Γραφείο Τύπου