Βαθμολογία

Ανοι(Χ)τοί λογαριασμοί...

Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Καμπ Νου» και έτσι θα λύσουν τις διαφορές τους στο «Βιθέντε Καλντερόν» σε μία εβδομάδα. Στο πρώτο μέρος η Μπαρτσελόνα είχε τον έλεγχο, ωστόσο δεν μπορούσε να διασπάσει την εξαιρετική άμυνα και να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες.
Αντίθετα, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν περισσότερο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της. Σε μία από αυτές, ο Βίγια έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, στη σημαντικότερη φάση του πρώτου μέρους. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Καταλανοί ανέβασαν ρυθμούς, ωστόσο στο 56’ ένας κεραυνός του Ντιέγκο έβαλε μπροστά στο σκορ τους «ροχιμπλάνκος» που έδειχναν ικανοί για τη μεγάλη νίκη.
Παρόλα αυτά, από εκεί και πέρα, η πίεση της Μπαρτσελόνα ήταν ασφυκτική και έφτασε στην ισοφάριση στο 71’. Τότε, ο Ινιέστα έκανε μεγάλη κάθετη πάσα στον Νεϊμάρ, ο οποίος με απίστευτο πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσια για να ισοφαρίσει και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα που αφήνει τα πάντα ανοιχτά για τη ρεβάνς του «Βιθέντε Καλντερόν».
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πίντο, Πικέ (12’ Μπάρτρα), Μασεράνο, Ζόρντι Άλμπα, Ντάνι Άλβες, Φάμπρεγας (68’ Σάντσες), Τσάβι, Ινιέστα, Μπουσκέτς, Νεϊμάρ, Μέσι
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Χουανφράν, Μιράντα, Τιάγκο, Κόκε, Αρντά Τουράν (77’ Κριστιάν Ροντρίγκες), Γκάμπι, Βίγια (71’ Βίγια), Ντιέγκο Κόστα (30’ Ντιέγκο).