Βαθμολογία

Aλμπουμ με ακυκλοφόρητα τραγούδια

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά τον αιφνίδιο θάνατό του βασιλιά της ποπ, Μάικλ Τζάκσον, αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα προσωπικό του άλμπουμ με ανέκδοτες ηχογραφήσεις όπως ανακοίνωσε η δισκογραφική εταιρεία Epic Records.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση το μουσικό άλμπουμ με τίτλο «Xscape», θα είναι διαθέσιμο στην αγορά τον προσεχή Μάιο και συγκεκριμένα στις 13 του μήνα. Το άλμπουμ του αείμνηστου μουσικού θρύλου θα αποτελείται από οκτώ τραγούδια τα οποία ο Μάικλ Τζάκσον είχε ολοκληρώσει φωνητικά και που συνέλεξε ο επικεφαλής της Epic Records, Ελ Ει Ρέιντ, ο οποίος είχε απεριόριστη πρόσβαση στα μουσικά ανέκδοτα αρχεία του τραγουδιστή.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια συλλογή τραγουδιών πολλά από τα οποία χάνονται σε βάθος τεσσάρων δεκαετιών. Ο Ρέιντ για την έκδοση του άλμπουμ επέλεξε αρκετούς γνωστούς παραγωγούς για να διασκευάσουν τα τραγούδια, διατηρώντας όμως τον μοναδικό ήχο του Μάικλ Τζάκσον, όπως ανακοίνωσε η Εpic Records.

«Η μοντέρνα μουσική και η καλλιτεχνία θα ακούγονταν και θα έμοιαζαν εντελώς διαφορετικά, χωρίς την πρωτοποριακή συμβολή του Μάικλ Τζάκσον» αναφέρει ο Ρέιντ. «Ο Μάικλ άφησε πίσω του μουσικές εκτελέσεις για τις οποίες είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μπορούμε να τις παρουσιάσουμε μέσα από το όραμα των μουσικών παραγωγών που είτε εργάστηκαν άμεσα ή εξέφρασαν την έντονη επιθυμία να συνεργαστούν. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που έχουμε την τιμή να παρουσιάσουμε αυτή τη μουσική στον κόσμο».

Ο τίτλος του άλμπουμ θέλει να τιμήσει την διαδικασία που ακολουθούσε ο Τζάκσον για να δώσει τίτλο στις δουλειές του. Πάντοτε επέλεγε ένα τραγούδι από το άλμπουμ για να ονομάζει τα πρότζεκτ του, και, ξεκινώντας από το «Thriller», χρησιμοποιούσε μονολεκτικούς τίτλους, που προσέδιδαν κάτι το εντυπωσιακό.  Αυτό ισχύει και για τη νέα παραγωγή.