Βαθμολογία

Οριστικό τέλος στα σενάρια τριπλών εκλογών

«Ο κ. Παπανδρέου έχει άρρηκτους δεσμούς και μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Βαγγέλης Βενιζέλος αναφερόμενος στον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος την Κυριακή καταψήφισε το άρθρο του πολυνομοσχεδίου για τις τράπεζες.

Ο κ. Βενιζέλος αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω τη στάση του Γ. Παπανδρέου και παρέπεμψε στη δήλωση που έκανε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ζήτημα βουλευτικών εκλογών δεν τίθεται, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μετά από τη νέα -τη δεύτερη εντός της ημέρας- συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η σταθερότητα της κυβέρνησης επιβεβαιώθηκε χθες, κατά την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, καθώς σε καμία ψηφοφορία η κυβέρνηση δεν εμφανίστηκε να μην διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Η πολιτική σταθερότητα είναι διασφαλισμένη, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι τιμά τη στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του.

«Ο ελληνικός λαός θέλει σταθερότητα», δεν θέλει εκλογές, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, «άρα ζήτημα βουλευτικών εκλογών δεν τίθεται. Η χώρα πρέπει να ακολουθήσει το χρονοδιάγραμμα» για την έξοδο από την κρίση, είπε.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι κυκλοφόρησαν σενάρια για τριπλές εκλογές το Μάιο. Εντούτοις, τα σενάρια αυτά δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά και επιπλέον ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ