Βαθμολογία

Αύριο αποφασίζεται η νέα δόση

«Μετά το καλοκαίρι θα τα εξετάσουμε όλα» δηλώνει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας ότι τότε θα αποφασιστεί πιθανή, περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων για το χρέος.

«Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται και αυτό έχει αντίκτυπο στους υπολογισμούς της βιωσιμότητας του χρέους της χώρας» ανέφερε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, καθώς μετέβαινε στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ, μετά το καλοκαίρι θα επανεξεταστούν τα πάντα και «εάν η Ελλάδα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της αλλά η βιωσιμότητα του χρέους παραμένει πρόβλημα τότε είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε περισσότερα».

Ο πρόεδρος του Eurogroup κάνει λόγο για λύσεις για το ελληνικό χρέος όπως επιμήκυνση των ωριμάνσεων των δανείων και περαιτέρω μείωση του επιτοκίου, «αλλά αυτό εξαρτάται επίσης από το πώς εξελίσσεται η ανάπτυξη» όπως αναφέρει.

Παράλληλα, εμφανίζεται αισιόδοξος ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης μπορούν να καταλήξουν σε θετική απόφαση για τις επόμενες δόσεις προς την Ελλάδα, στην αυριανή συνάντησή τους στην Αθήνα.

Πηγή: iefimerida.gr