Βαθμολογία

Στις 7 ημέρες τελικά το γάλα

Οριστική και επίσημη λύση στο θέμα του γάλακτος δόθηκε χθες βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής με νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός κάνοντας αποδεκτή την πρόταση ΠΑΣΟΚ είπε ότι για το γάλα «ορίζεται ότι το παστεριωμένο γάλα έχει διάρκεια ζωής έως 7 ημέρες. Η συντήρηση γίνεται με ευθύνη του παρασκευαστή και υπόκειται σε έλεγχο του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης». Με τον τρόπο αυτό ήρθησαν οι ισχυρές ενστάσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Σύμφωνα με το newmoney.gr κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου και πριν την κατάθεση των νομοθετικών αλλαγών για το γάλα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Οικονομικών με τον Ματίας Μόρς στον οποίο τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά και πρέπει να κατατεθεί η τροπολογία με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν να δηλώνει από την πλευρά του ότι σε δέκα μέρες θα επανεξεταστεί το θέμα. Επιπροσθέτως, αλλαγές έγιναν και στο θέμα των βιβλίων εξειδικεύοντας τα λογοτεχνικά συγγράμματα που θα διατηρήσουν την ενιαία τιμή.

Αναφορικά με το πολιτικό πρόγραμμα για άνοιγμα των τουριστικών καταστημάτων και τις Κυριακές είπε ότι «από τουλάχιστον 3 τουριστικές περιοχές περιορίζεται η ρύθμιση σε 3 περιοχές».