Βαθμολογία

To καλύτερο ουίσκι βγαίνει στην Τασμανία!

Για τους λάτρεις των σινγκλ μαλτ δεν ήταν ακριβώς έκπληξη - οι connaisseurs γνωρίζουν ότι τα κορυφαία αποστάγματα τα βρίσκεις όχι μόνο στη Σκωτία ή στην Ιαπωνία αλλά ακόμη και στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου. Ωστόσο η ανάδειξη ενός ουισκιού από την μακρινή Τασμανία ως το καλύτερο στον κόσμο για το 2014 αποτελεί αναμφίβολα είδηση.

Ανάμεσα σε περισσότερα από 300 ουίσκι σινγκλ μαλτ, ειδικοί της βιομηχανίας και γευσιγνώστες επέλεξαν το καλύτερο της χρονιάς: Είναι το Sullivans Cove French Oak Cask από ένα αποστακτήριο στην Τασμανία την αυστραλιανή νήσο στον νότιο Ειρηνικό.  Ενας κριτής είπε ότι η γεύση του έχει πινελιές βανίλιας και μελιού. 

Παραδοσιακά τα βραβεία τα κερδίζουν αποστακτήρια από την Σκωτία ή την Ιαπωνία που διατηρεί μια ανθούσα και υψηλής ποιότητας βάση παραγωγής ουίσκι. Αυτή τη φορά όμως το κέρδισε ένα μικρό αποστακτήριο από την Τασμανία για ένα ουίσκι ηλικίας 12 ετών.

«Είναι το μεγαλύτερο βραβείο που μπορείς να κερδίσεις για ουίσκι. Αν το κερδίσεις τα έχεις καταφέρει» είπε ενθουσιασμένος στο ABC ο Πάτρικ ΜακΓκουάιρ, διευθυντής του αποστακτηρίου Sullivans Cove. «Είμαστε αποστακτήριο μπουτίκ και έχουμε την πολυτέλεια να παρακολουθούμε τα πράγματα προσωπικά» προσέθεσε, λέγοντας πως τρία μπουκάλια από το βαρέλι που θριάμβευσε θα πωληθούν στην Τασμανία το επόμενο διάστημα.