Βαθμολογία

Το τρίτο ημίχρονο από την Αγιά

Σωτήρης Αντωνίου(Δωτιέας Αγιάς): «Ψηλά η σημαία της ομάδας μας», Νίκος Σταυροθεόδωρος (Μαχητής Τερψιθέας): «Θα παλέψουμε για την αξιοπρέπεια»

Μετά τον αγώνα και μέσα σε πολύ καλό κλίμα, οι προπονητές των δυο ομάδων στη συνέντευξη Τύπου επισήμαναν τα εξής:

Νίκος Σταυροθόδωρος (Μαχητής): «Δεχθήκαμε μια ήττα σε ένα παιχνίδι που ήταν τοπικό ντέρμπι, όμως και οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Δεν υπήρξε χαρακτηριστικά καμία αντέγκληση. Όσον αφορά στην εικόνα του, ήρθαμε να διεκδικήσουμε θετικό αποτέλεσμα καθώς η ομάδα μας έχει ικανότητες μεγάλες, πληρώνουμε όμως την αφλογιστία στην επίθεση και τις τεράστιες ευκαιρίες, απίθανες που χάνουμε κάθε φορά. Σε συνδυασμό δε με τον τρόπο που δεχόμαστε τα γκολ, μας έχουν φέρει να είμαστε πραγματικά μετά και το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) αποτέλεσμα, μακριά από τη γραμμή της σωτηρίας, κάνοντας την κατάσταση πολύ πιο δύσκολη. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα ημίχρονο που αποκλειστικά ανήκει στην ομάδα του Μαχητή, κάναμε περισσότερες επιθέσεις από τον αντίπαλο, ενώ ο Δωτιέας μου έδινε την εντύπωση ότι ήταν κάπως φοβισμένος. Δεχθήκαμε ένα αστείο γκολ στο 24’, είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία στην επανάληψη σε ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Πατσαβούρα και καθώς δεν έγινε κι αυτή η ευκαιρία γκολ, η Αγιά δίπλωσε τα τέρματά της και θα μπορούσε να σκοράρει και μια ακόμη φορά. Τελικά μας λείπουν πράγματα για να σώσουμε την ομάδα, είναι μοιραίο να το δεχθείς ως κατάσταση, αυτό λέει η λογική και εγώ δεν έχω κρυφθεί ποτέ από αυτό. Αισθάνομαι υπερήφανος γι’ αυτό που έχει παρουσιάσει ο Μαχητής με περίσσιο θάρρος, είμαστε η μοναδική ομάδα από το Α’ τοπικό και παντού όπου έχουμε πάει δεχόμαστε συγχαρητήρια για τον τρόπο που βγάζουμε την ομάδα στο γήπεδο. Έχουμε αντιμετωπίσει όλους τους αντιπάλους στα ίσια και όσον αφορά στην εικόνα των παιχνιδιών, στις περισσότερες των περιπτώσεων τα έχουμε καταφέρει. Υπάρχουν παιχνίδια ακόμη που σίγουρα θα τα παλέψουμε, όμως η απόσταση από τη γραμμή έχει μεγαλώσει, πρέπει να συμβούν πράγματα και αν θέλουμε να είμαστε λογικοί, δείχνουν ότι περιορίζονται οι πιθανότητές μας. Θα παλέψουμε για την αξιοπρέπεια, η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο σε πάρα πολλούς τομείς, σε σχέση με αυτό που ήταν μαθημένη να παίζει στο Α’ τοπικό. Εύχομαι στην ομάδα της Αγιάς που ούτως ή άλλως έχει ένα βαθμολογικό πλεονέκτημα να μείνει στην κατηγορία, είναι ομάδα του νομού και εμείς θα δώσουμε τη μάχη».

Σωτήρης Αντωνίου (Δωτιέας): «Ήταν μια πάρα πολύ σπουδαία νίκη, ίσως η πιο σπουδαία του πρωταθλήματος. Νομίζω ότι αδικούμαστε και οι δυο ομάδες, γι’ αυτό τον αγώνα που κάνουμε. Έγινε ένα παιχνίδι μέσα σε αθλητικά πλαίσια, η φιλοξενία πιστεύω ότι ήταν άψογη από την πλευρά μας και δεν έγιναν πράγματα που συμβαίνουν αρκετές φορές σε γήπεδα που «καίει» το αποτέλεσμα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, κοιτάξαμε την τακτική γιατί πολλές φορές στην Αγιά παίζουμε φουλ επίθεση και έχουμε πληρώσει τη δυστοκία την οποία έχουμε στο γκολ. Περιμέναμε, είχαμε υπομονή, σημειώσαμε ένα γκολ στο πρώτο μισάωρο παρότι δεν ήμασταν καλοί κόντρα στη ροή του παιχνιδιού και μέχρι εκείνο το σημείο ο Μαχητής έλεγχε τον αγώνα. Βρήκαμε τη δύναμη στο δεύτερο ημίχρονο να διορθώσουμε μερικά πράγματα, ο Ντακούλας και ο Βαλαώρας στις θέσεις που έπαιξαν στα μπακ έδωσαν μεγάλη βοήθεια στην ομάδα και όπως είπε ο κ. Σταυροθόδωρος στο 70’ ο Λαμπρόπουλος έκανε τη μεγάλη απόκρουση και νομίζω ότι ήταν ο MVP του αγώνα. Πήραμε μια επαγγελματική νίκη, κρατάμε τους τρεις πόντους, έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς την ερχόμενη Κυριακή με τη Νεοκαισάρεια, αλλά το άλλο παιχνίδι σε δεκαπέντε ημέρες στην Αγιά με τον Ρήγα Φεραίο, θα είναι ένας πραγματικός τελικός και «καιγόμαστε» για εκείνο το παιχνίδι. Θα παλέψουμε σε όλα τα παιχνίδια με αξιοπρέπεια μέχρι το τέλος και θα κρατήσουμε ψηλά τη σημαία του Δωτιέα και θα τον αφήσουμε του χρόνου να παίζει στη Γ’ Εθνική. Εύχομαι ο κ. Σταυροθόδωρος και η ομάδα της Τερψιθέας είμαι σίγουρος ότι θα γελάσουν και αυτοί, να μπορέσουν να σωθούνε και οι δυο ομάδες στο τέλος. Τουλάχιστον εμείς από την πλευρά μας θα χτυπήσουμε όλα τα παιχνίδια μέσα στην Αγιά, όπως έχουμε κάνει από την αρχή του πρωταθλήματος».