Βαθμολογία

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

Δεκτό κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής έγινε την Κυριακή το πολυνομοσχέδιο, με το οποίο επικυρώθηκε η συμφωνία κυβέρνησης και τρόικας και ανοίγει ο δρόμος για το «πράσινο φως» του Eurogroup στην δόση των 10 δισ. ευρώ.

Σε ονομαστική ψηφοφορία τέθηκαν τα δύο εκ των τριών άρθρων από τα οποία αποτελείται το πολυνομοσχέδιο και συγκεκριμένα το άρθρο 1 που αφορά την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, καθώς και το άρθρο 2 για τις τράπεζες. Το άρθρο 3 αφορά φορολογικές διατάξεις.

«Παρών» στο άρθρο 1 δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ ψήφισε «ναι» στο άρθρο 2. Αντίθετα, «ναι» στο άρθρο 1 ψήφισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και «παρών» δήλωσε στο άρθρο 2.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής πήρε «φωτιά» όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα. Ακολούθησε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης, Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και προέδρου της Βουλής, που κατέληξε σε πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του προεδρείου της Βουλής και αποχώρηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε στην αίθουσα της Ολομέλειας για την ονομαστική ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου, την οποία είχε ζητήσει η ΚΟ του κόμματος. Σε ό,τι αφορά την πρόταση δυσπιστίας κατά του προεδρείου της Βουλής, θα συζητηθεί τη Δευτέρα.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ