Βαθμολογία

«Το έγκαυμα δεν έγινε στο Μαλανδρίνο»

Ο βαρυποινίτης Ιλία Καρέλι υπέστη κάταγμα στο στέρνο και έγκαυμα στο χέρι σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, δείχνουν νεότερες πληροφορίες. Σύμφωνα με πηγές του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι από τις φυλακές του Μαλανδρίνου έχουν προσκομίσει έγγραφα από τα οποία κατά την εκτίμησή τους προκύπτει ότι το έγκαυμα στο χέρι του Καρέλι δεν έγινε όσο βρισκόταν στις φυλακές του Μαλανδρίνου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο βαρυποινίτης δεν είχε το έγκαυμα στο χέρι ούτε κατά την μεταγωγή του ενώπιον των δικαστικών αρχών, ενώ όταν οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας συντάχθηκε έκθεση στην οποία καταγράφεται ότι ο κρατούμενος είχε πρήξιμο στο μάτι και μώλωπες.

Ο βαρυποινίτης βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις φυλακές Νιγρίτας, στις οποίες μεταφέρθηκε αφού δολοφόνησε με μαχαίρι έναν 46χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή δείχνουν ότι ο Καρέλι είχε ξυλοκοπηθεί άγρια. Η σορός του έφερε μώλωπες από πολλαπλά χτυπήματα με ανάγλυφη ράβδο, έγκαυμα στο χέρι, καθώς και κάταγμα στο στέρνο που πιθανότατα οδήγησε στο θάνατο. Είχε επίσης ερυθρότητα στα πέλματα, ένδειξη ότι ο κρατούμενος ενδέχεται να υποβλήθηκε σε φάλαγγα.

Έπειτα από την κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε το Σάββατο για να διευκρινιστούν οι συνθήκες θανάτου του Καρέλι, εισαγγελικές πηγές διαβεβαιώνουν «δεν χαριζόμαστε σε κανέναν και πουθενά».

Πηγή: thessalianews.gr