Βαθμολογία

«Σίφουνας» στα Γρεβενά ο Οικονόμος!

ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ 1-2

Η δεύτερη θέση στο 2ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας ξαναπέρασε στον για πολλές αγωνιστικές κάτοχό της και αυτός δεν είναι άλλος από τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, που δικαιωματικά κατείχε και κατέχει από την αρχή σχεδόν του πρωταθλήματος, μένοντας οι «Πράσινοι» στην 3η θέση μόνο για μια Κυριακή, την προηγούμενη, με διαφορά ενός βαθμού από την Κοζάνη.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Με την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων της 23ης αγωνιστικής, η ΑΕΛ εξακολουθεί και οδηγεί σταθερά την κούρσα του πρωταθλήματος, έχοντας συγκεντρώσει 54 βαθμούς, ο Οικονόμος βρίσκεται δεύτερος με 48 και η Κοζάνη πέρασε στην τρίτη θέση με 46, ερχόμενη η ομάδα της δυτικής Μακεδονίας την επόμενη Κυριακή στην Τσαριτσάνη για να αναμετρηθεί με τον Οικονόμο, όπου και αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολλά αγωνιστικά πράγματα.

Οι παίχτες του Κ. Κατσάρα είχαν να αντιμετωπίσουν στα Γρεβενά ένα αντίπαλο με σαφώς ανεβασμένη ψυχολογία και πολύ καλή διάθεση, προερχόμενο από 2 προηγούμενα νικηφόρα αποτελέσματα με Θεσπρωτό 2-0 εκτός και Λάρισα 1-0 εντός.

Με την εξαιρετική ωστόσο εμφάνιση και την αποτελεσματική τους παρουσία οι «Πράσινοι» έδειξαν ικανά στοιχεία τέτοια που τους κατατάσσουν και τους καταξιώνουν στις καλύτερες ομάδες του ομίλου, όπου έδειξαν και απέδειξαν πως ότι πέτυχαν μέχρι σήμερα κατά τη φετινή περίοδο, μόνο τυχαίο δεν είναι. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν από την αρχή του παιχνιδιού σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, παίζοντας σαφώς με επιθετικούς προσανατολισμούς και διεκδικώντας με αποφασιστικότητα τους 3 βαθμούς της νίκης.

Στο 12΄ με τον Κωστούλα και στο 26΄ με τον Κουμπούρα απειλήθηκε σοβαρά η εστία των γηπεδούχων, καθώς η μπάλα αποκρούστηκε από τα δοκάρια του Κοσμίδη και τις 2 φορές. Στο 28΄ από σέντρα του Τόλιου δημιουργήθηκε αναταραχή στην άμυνα των Γρεβενών και παραλίγο να σημειωθεί αυτογκόλ.

Αντιδρώντας οι γηπεδούχοι στην πίεση των παιχτών της Τσαριτσάνης, άνοιξαν το σκορ (1-0) στο 42΄ μετά από κόντρα επίθεση που μετέτρεψε σε γκολ με εύστοχο σουτ ο Κοσμίδης Παν. Ο Κωστούλας απάντησε με καλό σουτ στο 50΄, αποκρούοντας ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Κοσμίδης Γρ. Η επιμονή ωστόσο του Κωστούλα στο 70΄ απέφερε το 1-1, καθώς ο φορ της Τσαριτσάνης αξιοποίησε με κοντινό πλασέ πάσα του Καραγκούνη, φέρνοντας στα ίσα το παιχνίδι.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το γκολ της ισοφάρισης του Οικονόμου, ο Κωστούλας με δεύτερο πλασέ στο 72΄, μετά από πάσα του Παναγιώτου, έβαλε μπροστά τον Οικονόμο διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

Όπως αναμένονταν, οι παίχτες του Πυρσού πίεσαν για την ισοφάριση, χωρίς όμως να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία για γκολ. Στο 80΄ ο Νούσιας απέκρουσε με αποφασιστικό τρόπο επικίνδυνο σουτ αντίπαλου επιθετικού παίχτη. Στο 86΄ οι παίχτες του Οικονόμου δεν κατάφεραν ύστερα από μια φάση διαρκείας στην καρδιά της άμυνας των Γρεβενών, να σημειώσουν τέρμα.

Ικανοποιημένος δήλωσε ο τεχνικός του Οικονόμου Κ. Κατσάρας από την εμφάνιση και απόδοση των παιχτών της ομάδας του, οι οποίοι έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο, αμειβόμενοι στο τέλος με το δίκαιο και νικηφόρο για αυτούς αποτέλεσμα.

Την αναμέτρηση στα Γρεβενά παρακολούθησαν 600 περίπου θεατές, μεταξύ των οποίων 60 οπαδοί της Τσαριτσάνης, οι οποίοι κινήθηκαν μεμονωμένα, στηρίζοντας και τη νέα αυτή σπουδαία προσπάθεια της ομάδας τους.

ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ (Π. Τσούκλης): Κοσμίδης Γρ., Μποζιάρης, Μπόλος, Σκέντος, Αθανασιάδης, Χαραλαμπίδης, Κοσμίδης Παν., Ιωαννίδης (78΄ Ελευθερίου), Τζερεμές (63΄ Σικαλόπουλος), Δούμας, Γκέτσιος.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κ. Κατσάρας): Νούσιας, Παναγιώτου, Καρακώστας (59΄ Πρικάκης), Κολιός, Κουμπούρας, Κουρδής, Τόλιος (49΄ Κουλτσιάκης), Σκλάβος (66΄ Ματούλας), Κωστούλας, Χάμος, Καραγκούνης.

Διαιτητές της συνάντησης ήταν ο κ. Μανουράς Χ., Μανουράς Ν. και Μανασής (Τρικάλων). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν από πλευράς γηπεδούχων οι Χαραλαμπίδης, Κοσμίδης Παν. και Ιωαννίδης ενώ από την ομάδα της Τσαριτσάνης οι Παναγιώτου, Κουρδής, Κωστούλας, Χάμος και Καραγκούνης.