Βαθμολογία

Αντιδράσεις για τη συναυλία των Deep Purple

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση των Deep Purple να δώσουν συναυλία στα Κατεχόμενα. Οι Deep Purple θα εμφανιστούν στις 24 Μαΐου, σε συναυλιακό χώρο που ετοιμάζει του «πανεπιστημίου» Εγγύς Ανατολή. Οι διοργανωτές κάνουν λόγο για ένα υπερθέαμα σε μια σκηνή 1.250 τετραγωνικών μέτρων, που θα κοστίσει ένα εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα «Κίπρις ποστασί», όπως μεταδίδει ο «Φιλελεύθερος», το συγκρότημα θα φθάσει στα κατεχόμενα από το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου. Το μεσημέρι η διοίκηση του «πανεπιστημίου» έδωσε συνέντευξη Τύπου, ανακοινώνοντας επίσημα την πραγματοποίηση της συναυλίας, καθώς τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν μόνο δημοσιεύματα σε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Μιλώντας εκ μέρους του «εκτελεστικού συμβουλίου» του «πανεπιστημίου», ο Αχμέτ Σαβασιάν είπε ότι η συναυλία είναι μέρος των εορτασμών για τα 25χρονα του και αυτή θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο εγγύς Ανατολή, το οποίο θα είναι ο μεγαλύτερος χώρος πρασίνου κοντά στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Σε ερώτηση της εφημερίδας, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, εάν οι «ε/κ αρχές» προέβαλλαν οποιοδήποτε εμπόδιο για ακύρωση της συναυλίας, εκ μέρους του «πανεπιστημίου», ο Μουράτ Τουζουνκάν είπε ότι την περίοδο που οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και όλοι ελπίζουμε σε μια λύση, μια ροκ συναυλία, που δεν είναι πολιτική εκδήλωση, θα έπρεπε να συνενώνει τον κόσμο. «Η μουσική είναι μια διεθνής γλώσσα και δεν θα έπρεπε να θεωρείται απειλή για οτιδήποτε». «Αυτή η συναυλία θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης και καλής χειρονομίας που δείχνει ότι μπορούμε να ενωθούμε από το διεθνές πνεύμα της μουσικής», πρόσθεσε.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα προγραμματιστούν ναυλωμένες πτήσεις από άλλα μέρη του κόσμου για όσους θέλουν να δουν εκείνη την ημέρα τους Deep Purple. Το βρετανικό ροκ συγκρότημα θα φτάσει στα κατεχόμενα, όπως αναφέρεται, με το ιδιωτικό αεροσκάφος που διαθέτει το «πανεπιστήμιο» εγγύς Ανατολή.