Βαθμολογία

Τσακμακίδης: «Πρόβλημα με τα Δένδρα»

Στη ραδιοφωνία Κισσάβου 97,8 και στην εκπομπή «Που είναι η μπάλα» μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο εκπρόσωπος της «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» στη Λάρισα, Μίμης Τσακμακίδης, όπου αναφέρθηκε στο κόλλημα που υπάρχει στο θέμα της εκκαθάρισης καθώς και για ζητήματα που έχουν να κάνουν με το AEL FC ARENA και τα Δένδρα, αλλά και τους Βαγγέλη Πλεξίδα και Λούις Όλιβερ.

Για την εκκαθάριση: «Αυτή τη στιγμή για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση θα πρέπει να δημοσιευτούν οι δύο ισολογισμοί που αφορούν την έναρξη και τη λήξη της εκκαθάρισης της ΠΑΕ. Όμως η όλη ιστορία κολλάει στο γεγονός ότι δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση του μοναδικού παγίου στοιχείου της ΠΑΕ που είναι οι εγκαταστάσεις των Δένδρων και αυτό διότι από την αρχή του 2014 δεν γίνονται μεταβιβάσεις ακινήτων από πλευράς των συμβολαιογράφων λόγω του φόρου υπεραξίας που επιβάλλεται και που προκύπτει ανάμεσα στην τιμή κτήσης και την τιμή πώλησης του ακινήτου και τον πληρώνει ο πωλητής τους ακινήτου. Ως εκ τούτου δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα την παρούσα στιγμή εάν δε λυθεί το εν λόγω πρόβλημα που είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών. Ακόμη και σε πλέιστηριασμό να βγούνε τα Δένδρα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Εάν δεν ήταν στη «μέση» τα Δένδρα η εκκαθάριση θα είχε ολοκληρωθεί».

Για τις καταλυτικές ημερομηνίες της εκκαθάρισης: «Δεν υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο από πλευράς ΕΠΟ που να επιβεβαιώνει αυτές τις φήμες (σ.σ περί λήξη της προθεσμίας στις 31 Μαρτίου). Δε γνωρίζω ποιοι είναι αυτοί που βγάζουν τέτοια πράγματα που σκοπό έχουν να παραπληροφορήσουν τον φίλαθλο κόσμο. Εμείς μέχρι πριν λίγο καιρό ήμασταν συνεργάτες με τον κ. Λίβα και ποτέ δεν μας είχε πει ότι υπάρχει ένας τέτοιος κίνδυνος. Ουσιαστικά το όποιο θέμα με τις ημερομηνίες έχει να κάνει με τις ομάδες που θέλουν να πάρουν άδεια γι τη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Για συνάντηση Πηλαδάκη – Πλεξίδα για AEL FC ARENA: «Ουδέποτε η πλευρά του κ. Πλεξίδα προσέγγισε εμένα ή τον κ. Πηλαδάκη για να μιλήσουμε για το γήπεδο. Δεν υπήρχε καμία ενόχληση ούτε για τα Δένδρα. Ακόμα και σήμερα θα μπορούσαμε να δώσουμε το προπονητήριο στην ΑΕΛ χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα παρά μόνο να αναλάμβανε τα λειτουργικά έξοδα. Αλλά επαναλαμβάνω δε μας ενόχλησε κανείς».

Για τη συμφωνία Πηλαδάκη – Όλιβερ για AEL FC ARENA: «Είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες μέρες θα βγει στη δημοσιότητα η επιστολή της «Γήπεδο ΑΕ «προς την εταιρία του κ. Όλιβερ, όπως έγινε και με την εγγυητική επιστολή. Δε θέλω να μπω σε οποιαδήποτε λεπτομέρεια πέραν ότι το παραχωρητήριο είναι απολύτως έγκυρο».