Βαθμολογία

Αναβολή στη δίκη Πιστόριους

Η δίκη του Νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους αναβλήθηκε σήμερα, ημέρα κατά την οποία επρόκειτο να καταθέσει ο ίδιος. Όπως ανακοίνωσε η δικαστής Θοκοζίλε Μασίπα, η δίκη, η οποία θα συνεχιστεί στις 7 Απριλίου, αναβλήθηκε επειδή αρρώστησε ένα από τα μέλη του δικαστηρίου. Όπως διευκρίνισε η δικαστής, χωρίς αμφότερα το συγκεκριμένο μέλος, η διαδικασία δεν μπορεί να προχωρήσει σωστά.

Στη δίκη, στην οποία δεν υπάρχουν ένορκοι, έχουν καταθέσει τις τελευταίες 15 μέρες μάρτυρες κατηγορίας και σήμερα θα ξεκινούσαν οι καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης, με πρώτο τον ίδιο τον Πιστόριους.

Ο 'Blade Runner' αρνείται ότι σκότωσε εκ προθέσεως την σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ τον Φεβρουάριο του 2013 και υποστηρίζει ότι την πέρασε για διαρρήκτη. Όπως έχει ισχυριστεί ο αθλητής, νόμιζε ότι η Στέενκαμπ βρισκόταν στο κρεβάτι όταν την πυροβόλησε έξω από την κλειστή πόρτα της τουαλέτας.

Οι εισαγγελείς, αντίθετα, υποστηρίζουν ότι τη δολοφόνησε ύστερα από καυγά. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του BBC στην Πρετόρια, ο Πιστόριους δεν υποχρεώνεται από τον νόμο να καταθέσει, όμως είναι ο μοναδικός μάρτυρας του φόνου της συντρόφου του.

Πηγή: sport.gr