Βαθμολογία

Με 20 ομάδες το νέο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ, μόνο εάν

Συνεδρίασε χθες το βράδυ, υπό την προεδρία του κ. Ζήση Γρηγορίου, σε πλήρη απαρτία, το διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης και συζήτησε - αποφάσισε για τρέχοντα του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου θέματα.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ έφερε προς συζήτηση το θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών των  πρωταθλημάτων, που τον τελευταίο καιρό συζητείται ευρέως στους κύκλους του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα, λόγω αμάθειας ή παραπληροφόρησης, να μεγεθύνεται η αβεβαιότητα και η αγωνία των παραγόντων, κυρίως των ομάδων που παλεύουν για τη σωτηρία τους.

Ο κ. Γρηγορίου επισήμανε ότι λόγω του πιθανού υποβιβασμού πολλών ομάδων του Νομού μας από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, ο οποίος συμπαρασύρει σε υποβιβασμό και πολλές ομάδες των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος, ώστε οι δυσμενής «κραδασμοί» του υποβιβασμού των ομάδων της Γ΄ Εθνικής στις τοπικές κατηγορίες να περιοριστούν.

Πρότεινε λοιπόν όπως εάν από τη Γ΄ Εθνική υποβιβαστούν στην Α΄ τοπική κατηγορία 3 ή περισσότερες ομάδες, τότε το νέο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας την περίοδο 2014 - 2015, διεξαχθεί με 20 τελικά ομάδες και όχι 18. Στην παραπάνω πρόταση του Προέδρου συμφώνησαν όλα τα μέλη του Δ.Σ.

ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Αποφασίστηκε όπως αύριο Παρασκευή, στις 7 το απόγευμα, στα γραφεία της Ένωσης, πραγματοποιηθεί σύσκεψη των εκπροσώπων των σωματείων της Α΄ κατηγορίας με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου κ. Λευτέρη Γρηγοριάδη, προκειμένου να συζητηθεί και από κοινού αποφασιστεί η αναβολή ή μετακίνηση της μεθεπόμενης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 5 Απριλίου 2014, την ίδια ώρα που η ΑΕΛ θα αγωνίζεται στη Λειβαδιά με αντίπαλο την ομάδα του Πανελευσινιακού, διεκδικώντας το Κύπελλο Ελλάδας στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. τέθηκε το θέμα της μη διεξαγωγής της εν λόγω αγωνιστικής τη συγκεκριμένη ημέρα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν  οι χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΛ, που θα θελήσουν να μετακινηθούν στη Λειβαδιά ή να δουν το ματς στη τηλεόραση. Η τελική απόφαση για το θέμα αυτό, θα ληφθεί αύριο στη πιο πάνω σύσκεψη.

Τα σωματεία που με αίτησή τους προς την ΕΠΣΛ ζητούν οικονομική ενίσχυση ποδοσφαιριστών τους που είχαν σοβαρό τραυματισμό κατά την ενάσκηση των ποδοσφαιρικών τους δραστηριοτήτων, θα πρέπει να προσκομίζουν στη Γραμματεία, πέρα των άλλων δικαιολογητικών (ιατρικές γνωματεύσεις, είσοδος - εξιτήριο από Νοσοκομεία, αντίγραφο φύλλο αγώνα στο οποίο αναγράφεται ο τραυματισμός και η αντικατάσταση του τραυματισμένου παίκτη) και τις ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ αποδείξεις των ποσών που δαπανήθηκαν για την αποθεραπεία, προκειμένου όλα αυτά τα δικαιολογητικά να σταλούν στο αρμόδιο τμήμα της ΕΠΟ, το οποίο εγκρίνει και καταβάλει το 70% της όλης δαπάνης της αποθεραπείας.

Έγινε δεκτό το αίτημα για αλλαγή στον αγώνα Πανιώνιος - Ναρθάκι, που θα διεξαχθεί την 6 Απριλίου 2014, αντί της 5 Απριλίου που είχε αρχικά οριστεί.

Απορρίφθηκε το αίτημα για αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα Ανθούπολη - Αστραπή Δελερίων, ο οποίος θα γίνει κανονικά την 5 Απριλίου 2014, που έχει οριστεί.

Η ένσταση αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή που υπέβαλε η Ακαδημία Πλίτση κατά της ομάδας της ΑΕΛ 1964 (εφηβικό πρωτάθλημα), διαβιβάστηκε για εξέταση στην αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή, προς την οποία διαβιβάστηκε και έγγραφη διαμαρτυρία της ομάδας του Φιλοκτήτη Μελιβοίας, για τη συμπεριφορά παραγόντων του Σμόλικα στον μεταξύ τους αγώνα την 16 Μαρτίου 2014.

ΟΡΙΣΜΟΣ  ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ

Ορίστηκε να διεξαχθεί την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, ώρα 16.30΄, στο γήπεδο Στομίου, ο αναβληθείς αγώνας Θερμαϊκός Στομίου - Ολυμπιακός Χειμαδίου.

Επίσης, ο αγώνας Ελπίς Μεσοχωρίου - Δυναμό Λάρισας, θα γίνει το Σάββατο 29 Μαρτίου και ώρα 15.30΄, στο γήπεδο Δομένικου, αφού στο γήπεδο Μεσοχωρίου εκτελούνται εργασίες.