Βαθμολογία

Συνεχίζει μέχρι τέλους την προσπάθεια ο Οικονόμος Τσαριτσάνης

Αξίζει σίγουρα μια καλύτερη και εκτενέστερη αναφορά στη σπουδαία ούτως ή άλλως επιτυχία του Οικονόμου, μετά και το πρόσφατο 3-3 επί της ΑΕΛ στο στάδιο Αλκαζάρ, που σε συνδυασμό με το 1-0 του 1ου γύρου, το επαρχιακό συγκρότημα της Τσαριτσάνης εδραίωσε με έμπρακτο τρόπο το σεβασμό που του αρμόζει στο φίλαθλο κοινό του νομού και όχι μόνο, αποδεικνύοντας οι ερασιτέχνες «Πράσινοι» ότι αποτελούν αν μη τι άλλο άξιους εκπροσώπους του Λαρισινού ποδοσφαίρου στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Το γεγονός δε πως το μεγαλύτερο μέρος των παιχτών του Οικονόμου προέρχεται από το νομό, με μόνο 2 εξαιρέσεις εκτός Λάρισας, αυτό ενισχύει ακόμη περισσότερο τη δυναμική του συλλόγου όσον αφορά το έμψυχο υλικό, κάτι που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και περαιτέρω εκτίμησης…    

Από την αρχή της φετινής σεζόν και για 21 αγωνιστικές (με εξαίρεση την 3η) ο Οικονόμος κατείχε διαρκώς τη 2η θέση στο βαθμολογικό πίνακα του ομίλου, ακολουθώντας κατά πόδας την πρωτοπόρο ΑΕΛ φθάνοντας μάλιστα η μεταξύ τους διαφορά στους 2 πόντους, κάτι που διήρκησε για 4 συνεχόμενες Κυριακές (από 7η μέχρι 10η). Με την ολοκλήρωση της 22ης αγωνιστικής, ο Οικονόμος πέρασε στην 3η θέση της βαθμολογίας έχοντας 45 πόντους, καταλαμβάνοντας η Κοζάνη τη 2η θέση με 46, εκεί όπου την κούρσα του πρωταθλήματος οδηγεί η ΑΕΛ με 51 βαθμούς.

Η ομάδα της Τσαριτσάνης διέγραψε την τελευταία τριετία μια εκπληκτική πορεία στη Δ’ και Γ’ Εθνική, φθάνοντας μάλιστα πρόπερσι ένα βήμα πριν τα σαλόνια της Football League, διεκδικώντας επί ίσοις όροις από τη Νίκη Βόλου και μέσω αγώνων μπαράζ, την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Στα μέσα της περσινής περιόδου ο Οικονόμος αποχώρησε από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και έπαψε να υφίσταται σαν ΠΑΕ, αποχωρώντας ταυτόχρονα όλοι οι ποδοσφαιριστές που συγκροτούσαν τον πάλαι ποτέ ισχυρό σύλλογο. Ωστόσο η θέληση και το μεράκι της νέας διοίκησης που συγκροτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, σε συνδυασμό με την αγάπη και στήριξη του κόσμου της Τσαριτσάνης, βασιζόμενοι άπαντες στην έννοια της συλλογικής προσπάθειας, δημιούργησαν από το μηδέν σχεδόν και ανέδειξαν ξανά την ιστορική ομάδα του Οικονόμου, η αγωνιστική πορεία του οποίου και η διοικητική σταθερότητα εξέπληξαν και εξακολουθούν να εκπλήσσουν πολλούς κατά τη φετινή περίοδο.

Στα 2-3 δελτία που βρίσκονταν στα συρτάρια του συλλόγου, ήλθαν και προστέθηκαν αξιόλογοι νέοι ποδοσφαιριστές με καταγωγή και ποδοσφαιρική διαδρομή στα σωματεία τόσο της επαρχίας Ελασσόνας αλλά και γενικότερα του νομού, προσδίδοντας στο σύλλογο την αίγλη και τη δυναμική της μετέπειτα  σπουδαίας φετινής πορείας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ο Λαρισαίος τεχνικός Κώστας Κατσάρας με τον Τσαριτσανιώτη βοηθό - γυμναστή Χάρη Νούσια αποτελούν ένα ισχυρό προπονητικό δίδυμο, που κατάφερε να μεταδώσει στο φτωχό αριθμητικά αλλά πλούσιο σε ψυχικά αποθέματα σύνολο των 20 ποδοσφαιριστών του συλλόγου, την πίστη, το πάθος και τη θέληση που πρέπει να έχει ένας αθλητής, συνδυάζοντας αυτές τις αρετές με την παικτική ικανότητα και προσαρμόζοντάς τες πάνω στο στόχο που έθεσε ο σύλλογος από την αρχή της περιόδου.

Ο Οικονόμος έτυχε και επέτυχε την αναγνώριση και τον σεβασμό φίλων και αντιπάλων τόσο από την αγωνιστική προσπάθεια, που απέφερε στην ομάδα τα αντίστοιχα αποτελέσματα όσο και από την καθωσπρέπει  συμπεριφορά διοικητικών και ανθρώπων που σχετίζονται με το σύλλογο και ακόμη των φιλάθλων της κωμόπολης, τηρώντας όλοι τη στάση εκείνη που αρμόζει κατά τις ποδοσφαιρικές συναντήσεις της ομάδας εντός και εκτός Τσαριτσάνης.

Η ομάδα παρουσίασε κάποια καμπή (είναι λογικό και αναμενόμενο) στις τελευταίες πρόσφατες αναμετρήσεις του πρωταθλήματος, χάνοντας βαθμούς  κατά σειρά με τους Κεραυνό Θεσπρωτικού (1-1 εκτός), Δόξα Κρανούλας (2-2 εντός), Καμπανιακό (2-2 εντός), αποτελώντας σαφώς θετικό αποτέλεσμα η ισοπαλία της 22ης αγωνιστικής με σκορ 3-3 επί της πρωτοπόρου ΑΕΛ.

Στις 3 επόμενες συναντήσεις, η Τσαριτσάνη καλείται να δώσει δυνατές μάχες με Πυρσό Γρεβενών εκτός, Κοζάνη εντός και Δόξα Πενταλόφου εκτός, θέλοντας το συγκρότημα της Τσαριτσάνης να επιστρέψει στις επιτυχίες, που θα το κρατήσουν ζωντανό στη διεκδίκηση της όσο το δυνατόν υψηλότερης βαθμολογικής θέσης στον όμιλο, μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου (απομένουν 8 παιχνίδια).

Ο Οικονόμος θεωρεί χρέος και αξία, που χαρακτηρίζουν την πολύχρονη ιστορία του στον ποδοσφαιρικό χώρο, να διαφυλάξει και να  διατηρήσει όλα όσα ως τώρα  με προσπάθεια και αγώνα κατάκτησε και περισσότερο από όλα να υπερασπιστεί την υπόληψη και την καθαρότητα του ονόματός του.

Η ομάδα τράβηξε πρωταγωνιστικό ανηφορικό μονοπάτι από την αρχή της φετινής περιόδου, καλούμενη να διατηρήσει μέχρι το τέλος την ίδια δύσκολη και μαχητική πορεία, που την καταξίωσε στη συνείδηση του φίλαθλου ποδοσφαιρικού κοινού της Λάρισας και πέραν αυτού.  

Η ποδοσφαιρική Τσαριτσάνη είναι κομμάτι του Λαρισινού ποδοσφαίρου, μέσα από το οποίο προβάλλεται και αυτό προβάλλει γενικότερα, δίνοντας με φιλότιμο και αξιοπρέπεια τις δικές της μικρές ή μεγάλες μάχες στα γήπεδα όπου δει.