Βαθμολογία

Διεθνείς Αγώνες Ορειβατικού Σκι στον Όλυμπο

Σημαντικοί αγώνες ορειβατικού σκι πρόκειται να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ολύμπου (ΚΕΟΑΧ – θέση Βρυσοπούλες). Η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνουν τον 3ο Διεθνή Αγώνα Ομάδων Ορειβατικού Σκι και το 23ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορειβατικού Σκι.

Ο 3ος Αγώνας Ομάδων Ορειβατικού Σκι θα διεξαχθεί στην τοποθεσία Βρυσοπούλες της περιοχής Σπαρμού Ελασσόνας και είναι διεθνής, καθώς εντάσσεται στο πρόγραμμα αγώνων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ορειβατικού Σκι (ISMF).

Η οργανωτική επιτροπή καλεί όλους τους αθλητές του ορειβατικού σκι να συμμετάσχουν στον αγώνα, προσφέροντάς τους μια σειρά από δραστηριότητες, που θα κάνουν ευχάριστη την παραμονή τους στην περιοχή της Ελασσόνας. Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του αγώνα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.olympusskimountaineering.com

Ο αγώνας αποκτά και έντονο διεθνές ενδιαφέρον και αναμένεται να προσελκύσει πολλούς ξένους αθλητές από την Ε.Ε. και τα Βαλκάνια, καθώς διεξάγεται στο μυθικό Όλυμπο, όπου σύμφωνα με τον θρύλο οι αρχαίοι Έλληνες θεοί είχαν την κατοικία τους. Μέσα από μια διαδρομή γεμάτη ιστορία, οι αθλητές θα κάνουν σκι στις υψηλότερες κορυφές του βουνού, κοντά στο θρυλικό θρόνο του Δία. Λόγω της μοναδικής μορφολογίας και της θέσης του Ολύμπου, η διαδρομή προσφέρει εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος (που είναι στους πρόποδες του βουνού), την οροσειρά της Πίνδου και το ιερό βουνό του Αγίου Όρους, τις γύρω πόλεις και χωριά. Το πρόγραμμα του αγώνα περιλαμβάνει:

Παρασκευή 28 Μαρτίου

Πληροφορίες

Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας - Αίθουσα "Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη", 18:00 - 21:00

Σάββατο 29 Μαρτίου

Εγγραφές Αθλητών, Έλεγχος Υλικών (πέδιλα-μπότες) & Παράδοση Αριθμών

Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας - Αίθουσα "Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη", 10:00 - 15:30

Προβολή Ταινίας

«Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ» 15:30-16:30

Ενημέρωση για τον Αγώνα

Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας - Αίθουσα "Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη", 16:30 - 17:30

Τελετή Έναρξης

Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας - Αίθουσα "Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη", 18:00 - 18:30

Γεύμα αθλητών 19:00

Κυριακή 30 Μαρτίου

Εκκίνηση αγώνα

Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα και Χιονοδρόμων (ΚΕΟΑΧ), Βρυσοπούλες Σπαρμού, 09:30

Απονομές Νικητών & Τελετή Λήξης

Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας - Αίθουσα "Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη", 18:00 - 19:00

Οι αγώνες (μετά την επιτυχημένη περσινή διοργάνωση και την υψηλή βαθμολόγηση από τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας) θα αποτελέσουν ένα test – event, ώστε ο Όλυμπος να διοργανώσει το 2015 το Παγκόσμιο Κύπελλο Ορειβατικού Σκι, για το οποίο ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελασσόνας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης έχει ήδη καταθέσει την αίτηση της ανάληψης των αγώνων στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.