Βαθμολογία

Γκέκας: «Θα επέστρεφα μόνο για την ΑΕΛ»

Προσηλωμένος στις υποχρεώσεις του στην Κόνιασπορ, με στόχο την συμμετοχή στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας στο προσεχές Μουντιάλ, δήλωσε ο Φάνης Γκέκας στον Nova ΣΠΟΡ FM 94,6.

Για την εμφάνισή του στο παιχνίδι με την Μπούρσασπορ

«Δεν έχουμε εξασφαλίσει ακόμα την παραμονή, όμως πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Είχα βρει ρυθμό στον δεύτερο γύρο του τουρκικού πρωταθλήματος και, όπως πάντα, κάτι συμβαίνει. Ξεπέρασα πλήρως τον τραυματισμό μου και το Σάββατο γύρισα, σκόραρα και κερδίσαμε ένα σημαντικό ματς».

Για την παρουσία του στην Κόνιασπορ:

«Δεν θα πω είμαι ευχαριστημένος από αγωνιστικής πλευράς. Δεν είπα, όμως, ποτέ ότι θέλω να φύγω ή να πάω κάπου. Δεν υπήρξε τέτοιο θέμα. Τον Δεκέμβριο ήρθε η Γκρασχόπερς ότι με θέλει, η ομάδα μου είπε όχι. Αγωνιστικά δεν είμαι ικανοποιημένος για τον ρυθμό που είχα, όμως με την έλευση των καινούργιων παικτών που ήρθαν τον Γενάρη κατάφερα να βελτιωθώ».

Για το αν θα ήθελε να αγωνιστεί σε κάποια μεγαλύτερη ομάδα της Τουρκίας:

«Δεν είναι απωθημένο για εμένα, όμως πιστεύω ότι μπορώ να παίξω σε οποιαδήποτε από τις μεγάλες ομάδες της Τουρκίας».

Για το μέλλον του, από τη στιγμή που λήγει το συμβόλαιό του:

«Δεν έχω μιλήσει με την ομάδα μου ή με κάποιον άλλο σύλλογο. Εκείνο που θέλω είναι να είμαι υγιής και να καταφέρω να είμαι στην αποστολή με την Εθνική στο Μουντιάλ της Τουρκίας».

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα:

«Θα επέστρεφα μόνο για την ΑΕΛ και να κλείσω σε αυτή την καριέρα μου, όμως εκείνο που θέλω είναι να τελειώσω αγωνιζόμενος στο εξωτερικό».

Για τους στόχους της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας:

«Στόχος μας οπωσδήποτε είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση. Από εκεί και πέρα, και οι τέσσερις ομάδες διεκδικούν επί ίσοις όροις την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωση. Η Κολομβία είναι πολύ μεγάλη ομάδα, δυναμική και δεν έχει μεγάλη εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις. Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει με τον Φαλκάο. Η Ακτή Ελεφαντοστού είναι μία ομάδα με αρκετά καλούς παίκτες που παίζουν σε πολύ γνωστούς συλλόγους, όμως έχει φανεί πως όταν μαζεύονται δεν έχουν την ίδια καλή απόδοση. Οι Ιάπωνες είναι μηχανάκια και έχουν πολύ καλό ρυθμό, τον οποίο εκμεταλλεύονται για να πιέσουν τον αντίπαλό τους. Έχουμε πολύ χρόνο ακόμα, έχουμε τρεις μήνες για το Μουντιάλ και ο προπονητής θα βρει τον τρόπο για να πετύχουμε τον στόχο μας».