Βαθμολογία

Ουρές από κόσμο στον ΟΑΕΔ

Με το που έγινε γνωστό πως ο ΟΑΕΔ ανοίγει 10.000 θέσεις επιδοτούμενης εργασίας για ανέργους 30 έως 66 ετών, στα γραφεία του Οργανισμού έγινε το αδιαχώρητο. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε την Παρασκευή και μέσα σε ένα 24ωρο είχαν γίνει ήδη 5.500 αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα αφορά απασχόληση για 12 μήνες, επιδοτώντας με 450 ευρώ τις επιχειρήσεις, οι οποίες για να κάνουν αίτηση θα πρέπει να εκδώσουν κλειδάριθμο στα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ, για να καταχωρήσουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις.

Η επιδότηση θα καλύπτει μέρος του μισθού και δεν θα αποτελεί την τελική αμοιβή. Ουσιαστικά η επιχείρηση θα προσθέτει το υπόλοιπο ποσό για να καλύψει τη διαφορά για το μισθό, που θα διαμορφώνεται βάσει των όσων προβλέπει η εργασιακή και ασφαλιστική νομοθεσία. Για να επωφεληθούν από το πρόγραμμα, οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, με δελτίο ανεργίας σε ισχύ και να έχουν συμπληρώσει το επαγγελματικό τους προφίλ.

Οσο για τις επιχειρήσεις, για να μετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να μην έχουν μειώσει το προσωπικό τους το τρίμηνο πριν από την υποβολή της αίτησης, ενώ δεν μπορούν να μετάσχουν όσες το ίδιο διάστημα έχουν προχωρήσει σε αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος για το προσωπικό που απασχολούν με μετατροπή σύμβασης από πλήρη σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση.

Πηγή: iefimerida.gr