Βαθμολογία

Ψάχνουν τον επόμενο που θα φύγει στην ΧΑ

Δύσκολο προμηνύεται το επόμενο διάστημα για τη Χρυσή Αυγή με τα στελέχη του κόμματος να φοβούνται και άλλη αποχώρηση ενόψει των κλήσεων σε απολογία των βουλευτών για τους οποίους θα αρθεί η ασυλία.

Μετά την αποχώρηση του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και την διαγραφή του Στάθη Μπούκουρα, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για το αν θα υπάρξει και τρίτος, ενώ πληθαίνουν τα κομματικά στελέχη που φεύγουν από την Χρυσή Αυγή και προσχωρούν στο ακροδεξιό "Εθνικό Μέτωπο". Από την φυλακές Ναυπλίου όπου κρατείται, ο βουλευτής Κορίνθου Στάθης Μπούκουρας, περνάει στην αντεπίθεση, υποστηρίζοντας ότι εκείνος φέρθηκε πιο αντρίκια από τους συναγωνιστές του.

"Η Χρυσή Αυγή μου χρωστάει και δεν της χρωστάω. Εδώ και καιρό διαφωνούσα με την Χ.Α και συζητούσα με τον κ. Κούγια το ενδεχόμενο να αποχωρήσω. Ο συνήγορός μου με έπεισε τότε να παραμείνω, γιατί όπως μου είπε, ήταν άδικο να επιβαρύνω την θέση των άλλων κατηγορουμένων, με τις εντυπώσεις που θα δημιουργούσε η αποχώρησή μου. Ενώ εγώ έδειξα αυτήν την αντρίκια συμπεριφορά, αυτοί οι οποίοι φωνάζουν για τον πατριωτισμό και τον ανδρισμό τους, έκαναν δηλώσεις σε βάρος μου, που δεν τις περίμενα ποτέ", είπε.

Οι φήμες για υποψήφιους αποχωρήσαντες , η καθίζηση που φαίνεται μέχρι ώρας στις δημοσκοπήσεις, αλλά και η χλιαρή λειτουργία των τοπικών οργανώσεων και των γραφείων της Χρυσής Αυγής, κάποια από τα οποία υπολειτουργούν, προκαλούν πανικό στα στελέχη της. Χθες, μάλιστα πέταξαν φειγ βολάν στην Λάρισα, εκλογική περιφέρεια του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, χαρακτηρίζοντάς τον προδότη.

Και στις δηλώσεις τους όμως οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι σαφώς ενοχλημένοι για τα χαμηλά ποσοστά των μετρήσεων, τα οποία τώρα αμφισβητούν. Το βάρος της προεκλογικής περιόδου έχει μείνει να σηκώνει μόνος ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος αύριο θα παρουσιάσει τις θέσεις αλλά και τους υποψηφίους του συνδυασμού Ελληνική Αυγή για την Αθήνα.

Πηγή: Megatv