Βαθμολογία

Κατάρριψη συριακού αεροσκάφους

Συριακό αεροσκάφος κατερρίφθη από τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, καθώς παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, όπως επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ένα συριακό (μαχητικό) αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο μας. Τα F-16 μας απογειώθηκαν και έπληξαν τον στόχο. Γιατί; Γιατί αν παραβιάσεις τον εναέριο χώρο μου, θα δεχτείς ισχυρό πλήγμα ύστερα από αυτό», είπε ο κ. Ερντογάν σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στη βορειοδυτική Τουρκία ενόψει των δημοτικών εκλογών της 30ης Μαρτίου.

Ακτιβιστές ανέφεραν ότι το αεροπλάνο κατερρίφθη σε περιοχή στα βόρεια σύνορα με την Τουρκία, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στους αντικαθεστωτικούς και τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επικαλούμενο κατοίκους της περιοχής, υποστήριξε από την αρχή ότι το αεροπλάνο δέχτηκε πυρά από την τουρκική πλευρά των συνόρων, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ο Al Manar, μετέδωσε ότι δύο ρουκέτες ερρίφθησαν από τουρκικό έδαφος.

Αρχικά, ωστόσο, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αξιωματούχους, διέψευσαν ότι για την κατάρριψη ευθύνεται η Τουρκία και μετέδωσαν ότι ευθύνονται οι Σύροι αντάρτες.

Πηγή: shootandgoal.com