Βαθμολογία

Έξι γκολ «δώρο» του Μουρίνιο στον Βενγκέρ

Η Τσέλσι συνέτριψε 6-0 την Άρσεναλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», στην αναμέτρηση που άνοιξε την «αυλαία» της 31ης αγωνιστικής στο αγγλικό πρωτάθλημα. Τα τέρματα των «μπλε», οι οποίοι βρίσκονται πλέον επτά βαθμούς πάνω από τους «κανονιέρηδες» και τη Λίβερπουλ, σημείωσαν οι Ετό (5΄), Σούρλε (7΄), Αζάρ (17΄, πέναλτι), Όσκαρ (42΄, 66΄) και Σάλαχ (71΄). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άρσεναλ, στον πάγκο της οποίας ο Αρσέν Βενγκέρ έφτασε σήμερα τους 1.000 αγώνες, έμεινε στο 15ο λεπτό με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Γκιμπς.

Ο Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν απέκρουσε με το χέρι το σουτ του Αζάρ, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει το 3-0, ωστόσο ο διαιτητής Αντρέ Μάρινερ έκανε λάθος και απέβαλε τον Γκιμπς, εκτός από τον καταλογισμό της «εσχάτης των ποινών». Στη συνέχεια ο Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν προσπάθησε να εξηγήσει στον «άρχοντα του αγώνα» ότι αυτός ήταν που έκανε χέρι, αλλά παρ' όλα αυτά ο Μάρινερ έστειλε τον Γκιμπς στα αποδυτήρια.

Στο κυνήγι της πρωτοπόρου Τσέλσι παρέμεινε η Λίβερπουλ, η οποία νίκησε 6-3 στην Ουαλία την Κάρντιφ. Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις της και η Μάντσεστερ Σίτι, συντρίβοντας 5-0 την ουραγό Φούλαμ, η οποία αγωνιζόταν από το 53' με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Αμορεμπιέτα. Ο Καραγκούνης συμπεριλήφθηκε στην αποστολή των «κότατζερς», αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε.