Βαθμολογία

Nέες έρευνες για το Boeing στον Ινδικό Ωκεανό

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αντικειμένων που ενδέχεται να προέρχονται από το χαμένο Boeing, τα οποία είδαν οι δορυφόροι στον νότιο Ινδικό Ωκεανό. Οι έρευνες θα συνεχιστούν την Παρασκευή.

Μέχρι στιγμής, τέσσερα αεροσκάφη και επτά πλοία δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τα δύο κομμάτια που έχουν μήκος, πέντε μέτρα το ένα και 24 μέτρα το άλλο, και τα οποία είδαν οι δορυφόροι 2.500 χλμ νοτιοδυτικά του Περθ.

Σύμφωνα με την αυστραλιανή αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα, οι έρευνες ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη επειδή έπεσε το σκοτάδι και θα συνεχιστούν την Παρασκευή με το πρώτο φως της ημέρας.

Εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας του νορβηγικού φορτηγού πλοίου Hoeg St.Petersburg που έφτασε πρώτο στην περιοχή του νότιου Ινδικού Ωκεανού, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι το πλοίο έμεινε επί 16 ώρες στην περιοχή των ερευνών.

Πρόσθεσε ακόμα, ότι το πλήρωμα που αποτελείται από 19 έμπειρους Φιλιππινέζους, ψάχνει για τα συντρίμμια του αεροσκάφους με κιάλια από το κατάστρωμα. «Μπορεί να ακούγεται παλιομοδίτικο», αλλά είναι η καλύτερη μέθοδος, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δύο αντικείμενα που «πιθανόν να σχετίζονται» με την πτήση MH370 του Boeing 777 της Malaysia Airlines, το οποίο αγνοείται εδώ και 12 ημέρες, εντοπίστηκαν από δορυφορικές λήψεις. 

Το νορβηγικό πλοίο κατευθυνόταν από τη Μαδαγασκάρη προς τη Μελβούρνη όταν έλαβε το σήμα των αυστραλιανών αρχών να συμμετάσχει στις έρευνες για τα δύο ακτικείμενα που εντοπίσθηκαν εδώ και τέσσερις ημέρες από δορυφόρο 2.500 χιλιόμετρα νοτιο-δυτικά του Περθ της Αυστραλίας.

«Λάβαμε σήμα από τις αυστραλιανές αρχές να ερευνήσουμε την περιοχή και θα παραμείνουμε όσο διάστημα χρειάζεται», δήλωσε ο Κρίστιαν Ολσεν, εκπρόσωπος της Hoegh Autoliners.

Τα πληρώματα αυστραλιανών αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας, που έσπευσαν νωρίτερα στο σημείο, μετέδωσαν ότι τα αντικείμενα φαίνονται στα ραντάρ τους, όμως, δεν κατέστη δυνατό να τα εντοπίσουν, λόγω κακών καιρικών συνθηκών και περιορισμένης ορατότητας, ανέφερε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) το CNN.

Το πρωί της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ, μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας, είχε ανακοινώσει: «Νέες και αξιόπιστες πληροφορίες έχουν έρθει στο φως σε σχέση με την αναζήτηση στο νότιο Ινδικό Ωκεανό».

«Η αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA) έχει λάβει πληροφορίες που βασίζονται σε δορυφορικές εικόνες αντικειμένων που πιθανώς να σχετίζονται με την αναζήτηση» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας.  

Ο Αμποτ είπε επίσης ότι έχει ήδη μιλήσει τηλεφωνικά με τον ομόλογό του της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ, και προειδοποίησε ότι τα αντικείμενα δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί. 

«Το έργο του εντοπισμού αυτών των αντικειμένων θα είναι εξαιρετικά δύσκολο και μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν είναι σχετικά με την αναζήτηση της πτήσης MH370» διευκρίνησε ο Αμποτ. 

Πηγή: shootandgoal.com