Βαθμολογία

Αυστραλία: Κινητοποίηση για πιθανά ευρήματα του Boeing

Δύο αντικείμενα που «πιθανόν να σχετίζονται» με το Boeing 777 της Malaysia Airlines που αγνοείται για 12 ημέρες, εντοπίστηκαν από δορυφορικές λήψεις, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπέρα η αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA) ανέφερε ότι το ένα εκ των αντικειμένων έχει μήκος 24 μέτρων.

«Τα αντικείμενα είναι σχετικά ασαφή. Είναι αντικείμενα ενός ορισμένου μεγέθους, πιθανόν μέσα στη θάλασσα, που βυθίζονται και ανεβαίνουν στην επιφάνεια» κατά διαστήματα, εξήγησε ο Τζον Γιανγκ, αξιωματούχος της  AMSA, και πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο (από τα δύο αντικείμενα) δείχνει να είναι 24 μέτρα, ενώ το άλλο είναι μικρότερο.

«Είναι μια ένδειξη, πιθανόν η καλύτερη που έχουμε επί του παρόντος αλλά πρέπει να μεταβούμε στο σημείο για να εξακριβώσουμε αν τα ευρήματα έχουν κάποια αξία ή όχι», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος και σημείωσε ότι η θάλασσα στο σημείο των ερευνών έχει βάθος αρκετών χιλιάδων μέτρων και η ορατότητα στην περιοχή είναι περιορισμένη, δύο παράγοντες που δυσχεραίνουν την επιχείρηση, παρότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ήπιες.

Οι αυστραλιανές αρχές στέλνουν στην περιοχή - περίπου 3000 χιλιόμετρα δυτικά ουτ Περθ στον Ινδικό Ωκεανό- τέσσερα αεροσκάφη και δύο πλοία για να ερευνήσουν και πιθανώς να ανασύρουν τα εν λόγω αντικείμενα.