Βαθμολογία

Έρχεται φτηνότερη έκδοση του iPhone 5C

Το «φτηνό» iPhone γίνεται ακόμη φτηνότερο. Φυσικά, δεν πρόκειται για κάποια προσφορά ή φιλανθρωπία της Apple. Πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση που μετά από αρχικές φημολογίες, επιβεβαιώθηκε από την εταιρεία: Το iPhone 5C απέκτησε έκδοση με χωρητικότητα 8GB και τιμή φθηνότερη κατά 50 ευρώ.

Το iPhone 5C 8GB στο γερμανικό Apple Store κοστίζει 549 ευρώ, ενώ το μοντέλο των 16GB συνεχίζει να τιμάται 599 ευρώ. Αντίστοιχα στο βρετανκό Apple Store, το 8άρι μοντέλο κοστίζει 40 λίρες λιγότερο από το 16άρι.

Το iPhone 5C 8GB είναι διαθέσιμο στη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Αυστραλία και την Κίνα. Η Apple δεν εξηγεί γιατί δεν υπάρχει στην αμερικανική αγορά (που ομολογουμένως είναι το προπύργιό της), ούτε διευκρινίζει αν και πότε θα έρθει και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Τα 50 ευρώ της μείωσης δεν είναι πολλά, αλλά σίγουρα παίζει ρόλο ότι η τιμή του θα είναι σημαντικά κάτω από το ψυχολογικό όριο των 500 ευρώ.

Στην Ελλάδα, η επίσημη τιμή του iPhone 5C 16GB είναι 516 ευρώ. Προβλέπουμε ότι αν και όταν έρθει το μοντέλο των 8GB, θα κοστίζει 466 ευρώ.
Τα 50 ευρώ της μείωσης δεν είναι πολλά, αλλά σίγουρα παίζει ρόλο ότι η τιμή του θα είναι σημαντικά κάτω από το ψυχολογικό όριο των 500 ευρώ.

Εκτός από τη μείωση του αποθηκευτικού χώρου, το iPhone 5C 8GB είναι πανομοιότυπο με το μοντέλο των 16GB που κυκλοφορεί στην αγορά και θα προσφέρει τις ίδιες χρωματικές επιλογές στο σασί του.