Βαθμολογία

«Στο Καλοχώρι παίζουμε καλό ποδόσφαιρο»

Οι ποδοσφαιριστές της Αναγέννησης Καλοχωρίου, Μιχάλης Σαμπάνης και Θανάσης Σαϊτης, βρέθηκαν στα στούντιο του Best fm 93.9 και στην εκπομπή των Χρήστου Γκατζούλη και Θάνου Αναστασίου, «Στα Δίχτυα της Λάρισας», όπου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν τόσο για την ομάδα τους και την προσπάθεια που κάνει στην Α' Ερασιτεχνική κατηγορία, όσο και για τα τεκταινόμενα γύρω από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αναλυτικά η συζήτηση:

Πείτε μας δυο λόγια για την προσπάθεια που κάνετε φέτος με το Καλοχώρι.

«Το πρωτάθλημα τελειώνει σιγά-σιγά και υπάρχει μια αναστάτωση αυτόν τον καιρό, αφού ακούγονται πολλά για κάποια αναδιάρθρωση. Την προηγούμενη αγωνιστική πήραμε μια σπουδαία νίκη απέναντι στο Ομορφοχώρι και γίνεται μάχη στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Το άγχος σίγουρα υπήρχε και κουραστήκαμε από τις συνθήκες του αγώνα».
«Στην αρχή μπήκαμε πολύ αγχωμένοι και πιστεύω ότι το Ομορφοχώρι θα μπορούσε να προηγηθεί. Στο ημίχρονο μας είπε ο προπονητής να έχουμε υπομονή και έτσι κάναμε με αποτέλεσμα να κερδίσουμε».

Πόσο δύσκολο είναι να παίζετε ξέροντας πως τα πράγματα δεν εξαρτώνται καθαρά από εσάς;

«Επειδή δεν είμαστε επαγγελματίες και έχουμε το μυαλό μας σε πολλά πράματα ταυτόχρονα σίγουρα υπάρχει πίεση και άγχος. Τώρα, με την αναδιάρθρωση δεν ξέρω τι θα γίνει. Από εκεί και πέρα, το καλοκαίρι βάζουμε κάποιους στόχους. Δεν γίνεται να υπάρχουν 18 ομάδες και να πέφτουν οι μισές λόγω της Γ’ Εθνικής. Είναι πολύ δύσκολο και το άγχος περισσεύει».
«Σίγουρα, υπάρχει άγχος αλλά επειδή δεν είμαστε επαγγελματίες, προσπαθούμε να το ευχαριστηθούμε όσο πιο πολύ μπορούμε».

Πως κρίνετε φέτος το πρωτάθλημα;

«Κατά τη γνώμη μου το επίπεδο είναι καλό, αλλά τα γήπεδα δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση. Το επίπεδο ανεβαίνει, αλλά αυτό δεν συμβαίνει με τις υποδομές. Βέβαια, το γήπεδο μας είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά κάποια άλλα γήπεδα είναι σε τραγική κατάσταση».
«Εμείς σας ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές περιμένουμε κάθε χρόνο 2-3 παιχνίδια που ξέρουμε ότι θα πάμε σε καλό γήπεδο».

Τι έχει αλλάξει μαζί με την αλλαγή προπονητή;

«Ένα πράμα που δεν έχει αλλάξει πάντως είναι το ότι προσπαθούμε όλοι να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερη μπάλα. Το ίδιο γινόταν και με τον προηγούμενο προπονητή. Το θετικό είναι ότι σε 4 παιχνίδια έχουμε 3 νίκες και 1 ήττα. Επιπλέον, ο νέος προπονητής έφερε και καλή ψυχολογία».

Σε τι δίνετε βάση στις προπονήσεις;

«Ο προπονητής μας προσπαθεί να πάρει ότι περισσότερο μπορεί από κάθε παίκτη. Από εκεί και πέρα, διαβάζουμε καλά τον αντίπαλο».
«Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι προσπαθεί να σου κάνει γνωστή την αντίπαλη ομάδα. Η προπόνηση βασίζεται σε επαγγελματικά πλαίσια».

Υπάρχουν ομοιότητες και διαφορές σε σχέση με πρωταθλήματα άλλων ετών;

«Πέρυσι, υπήρχε η βασική διαφορά της Τερψιθέας που φαινόταν από την αρχή. Φέτος, υπάρχουν αρκετές ομάδες που αγωνίζονται στις πρώτες θέσεις. Από εκεί και πέρα, όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος σίγουρα ανεβαίνει το άγχος καθώς πολλές ομάδες αλλάζουν τους στόχους τους».

Φέτος έχουμε δει την Γιάννουλη να έχει διαφορά 11 βαθμών από τους υπόλοιπους. Έχει την διαφορά για το κάτι παραπάνω και τι βλέπεις να γίνεται για την παραμονή;

«Πιστεύω ότι η Γιάννουλη μπορεί να περάσει από τα μπαράζ και έχει τις δυνατότητες να συνεχίσει. Έχει δείξει φέτος ότι μπορεί. Όσον αφορά τις χαμηλότερες θέσεις πιστεύω ότι οι ομάδες που βρίσκονται στις τρεις τελευταίες θέσεις, βρίσκονται δίκαια εκεί».
«Πιστεύω ότι η Γιάννουλη έχει ένα καλό σύνολο, αλλά δεν ξέρω τι γίνεται και με τις ομάδες των άλλων Νομών. Από εκεί και πέρα για τις ομάδες που βρίσκονται χαμηλά, πιστεύω ότι δεν έχουν δείξει κάτι, με εξαίρεση την Ελασσόνα που έχει δείξει κάποια καλά στοιχεία».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σας στόχοι;

«Να το ευχαριστιόμαστε πάνω από όλα».
«Για επαγγελματικό επίπεδο, δεν το συζητάμε λόγω ηλικίας. Από εκεί και πέρα, θέλουμε να είμαστε με την ομάδα μας στην μεγάλη κατηγορία. Έχουμε μια καλή διοίκηση που στέκεται δίπλα μας, έχουμε έναν καλό προπονητή και θέλουμε να ευχαριστιόμαστε τις προπονήσεις μας και τα παιχνίδια».

Τι διαφορές υπάρχουν ανάμεσα σε Α’ και Α1’ ΕΠΣΛ;

«Σίγουρα, έχει ανέβει το επίπεδο στην Α1’, αλλά πιστεύω ότι ακόμα παραμένει πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Για παράδειγμα οι πρώτες ομάδες έχουν ξεχωρίσει ήδη. Οι ομάδες από την μέση και κάτω, φαίνεται ότι έχουν διαφορά».
«Από πέρυσι ξεκίνησε να ανεβαίνει η Α1’ ΕΠΣΛ, αφού υπήρχαν ομάδες όπως ο Ηρακλής Λάρισας και το Αβέρωφ».

Έχετε δει καθόλου την Γ’ Εθνική και τις ομάδες του Νομού μας;

«Εγώ όχι, γιατί εκείνη την ώρα παίζαμε κι εμείς».
«Χωρίς να τους έχω δει, πιστεύω ότι ξεχωρίζει η ΑΕΛ και η Τσαριτσάνη. Στον 2ο Όμιλο, δεν έχω δει και πολλά γιατί είχαμε παιχνίδια. Ο Δωτιέας Αγιάς από όσο ακούω τα πάει πολύ καλά».

Ποια είναι τα κριτήρια σας για να επιλέξετε μια ομάδα;

«Πάνω από όλα το καλό κλίμα και να μην υπάρχει πίεση».
«Εγώ είμαι στην δεύτερη χρονιά μου στην ομάδα και έχω φέρει και κάποιους φίλους μου. Αυτό που θέλω από μια ομάδα, είναι να έχει ότι έχει η ομάδα που βρίσκομαι τώρα. Αυτό μας νοιάζει, να υπάρχει καλό κλίμα και καλές σχέσεις μεταξύ μας και με την διοίκηση».

Πως νιώθει ένας ποδοσφαιριστής όταν ξέρει ότι υπάρχουν άτομα που θα καλύψουν δημοσιογραφικά το παιχνίδι;

«Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει κάλυψη. Μπορεί να είμαστε επαγγελματίες, αλλά έχουμε το ψώνιο του επαγγελματία. Πολλές φορές νιώθουμε επαγγελματίες και έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά. Εμείς βλέπουμε τον εαυτό μας σε φωτογραφίες μετά από κάποια ματς και μας αρέσει πολύ».
«Σίγουρα από τότε που ξεκίνησε η κάλυψη των παιχνιδιών εδώ στην Λάρισα, το πιο σημαντικό είναι το ότι μετά από δυο ώρες που θα πάμε σπίτι μπορούμε να παρακολουθήσουμε το τι ακριβώς έγινε. Επίσης το φωτογραφικό υλικό που υπάρχει είναι ακόμα ένα κίνητρο».