Βαθμολογία

«Τέλος» από τη Σπαρτάκ Μόσχας ο Κάρπιν

Την πόρτα της εξόδου από την Σπαρτάκ Μόσχας είδε την Τρίτη ο Βαλερί Κάρπιν, λόγω των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων μετά τη χειμερινή διακοπή του πρωταθλήματος.

Το κύκνειο άσμα του στον πάγκο των Μοσχοβιτών αποτέλεσε το χθεσινό παιχνίδι με την ουραγό του ρωσικού πρωταθλήματος, Ανζί, όπου η ομάδα του παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία με 2-2 σκορ.

«Ο προπονητής απαντάει σε όλα κι εγώ έχω θέματα με τον προπονητή» δήλωσε ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Λεονίντ Φέντουν, και συμπλήρωσε: «Στον Κάρπιν δόθηκε κάθε ποδοσφαιριστής που ήθελε, αλλά δεν έχει τα αποτελέσματα για να υποστηρίξει τη θέση του. Είχαμε μια πραγματική ευκαιρία για να κατακτήσουμε τον τίτλο στο πρωτάθλημα, αλλά αυτός απομακρύνεται».

Ο Κάρπιν έγινε γενικός διευθυντής της Σπαρτάκ το 2008, ενώ ένα χρόνο αργότερα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας από τον Μίκαελ Λάουντρουπ.

Ο παλαίμαχος Ρώσος διεθνής οδήγησε δύο φορές τη Σπαρτάκ στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στην Πρέμιερ Λιγκ, το 2009 και το 2012, προτού αποχωρήσει από τον πάγκο της, προκειμένου να την αναλάβει ο Ουνάι Έμερι.

Εντούτοις ο Ισπανός απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του τον Νοέμβριο, με τον Κάρπιν να αναλαμβάνει γι' ακόμη μια φορά το «τιμόνι» της ομάδας, αποχωρώντας από τη θέση του γενικού διευθυντή.

Πηγή: zougla.gr