Βαθμολογία

Το συνταρακτικό πορτρέτο ενός μποξέρ

Στο 16ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης συμμετείχε η ταινία του Ελασσονίτη σκηνοθέτη Δημήτρη Στατήρη ο οποίος εργάζεται, στο Μιλάνο, και έχει μία επιτυχημένη διαδρομή στην σκηνοθεσία και την παραγωγή ντοκιμαντέρ. Το ντοκιμαντέρ RELENTLESS αποκαλύπτει το συνταρακτικό πορτρέτο ενός μποξέρ που μεγάλωσε σε ένα ζοφερό περιβάλλον στα περίχωρα του Μιλάνου.

Ο σκηνοθέτης περιγράφει τη σκληρή ζωή του Τζάκομπε Φραγκομένι. Πέρασε την παιδική του ηλικία στα ζοφερά περίχωρα του Μιλάνου, σ' ένα βάναυσο περιβάλλον, μ' έναν αλκοολικό πατέρα που χτυπούσε τη γυναίκα και τα παιδιά του. Ο Τζάκομπε δεν αργεί να πάρει το δρόμο των ναρκωτικών. Ένα δρόμο σκοτεινό, γεμάτο δυστυχία, που τον σπρώχνει –μετά το θάνατο του πατέρα του, της αδελφής και της μητέρας του– στην απόλυτη απόγνωση. Αλλά ο Τζάκομπε δεν είναι τυχαίος. Ξεκινάει μόνος του τη μάχη της απεξάρτησης μέσω της πυγμαχίας, στην οποία στρέφεται για να χάσει βάρος, κατά τα λεγόμενά του. Χάρη στην αφοσίωση και τη στοργή του πρώτου του προπονητή, Οτάβιο Τάτσι, o «Τζάκο» χτίζει μια λαμπρή καριέρα. Το 2008, μετά από πολλές ακόμα δοκιμασίες, γίνεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία Cruiserweight της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (WBC).

Ο Δημήτρης Στατήρης γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1965. Σπούδασε σκηνοθεσία στην Αθήνα και το Λονδίνο και Δημοσιογραφία στην Ιταλία. Εργάζεται, στο Μιλάνο, ως σκηνοθέτης διαφημίσεων, music promos και fashion films, λαμβάνοντας διάφορα βραβεία για τη δουλειά του. Έχει παράγει ντοκιμαντέρ για τα κανάλια RSI, ITALY 1, RAI 3, DISNEY CHANNEL, LA7, RAI 2 και CHANNEL 5.

Πηγή: thessalianews.gr