Βαθμολογία

Η δράση του Σ/Κ στην ΕΠΣΛ με την ματιά του athleticlarissa.gr

«Φωτιά» πήραν τα γήπεδα του νομού μας το σαββατοκύριακο που μας πέρασε καθώς όλες οι ομάδες προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Άλλες το κατάφεραν άλλες όχι καταβάλλοντας φιλότιμες προσπάθειες.

Του Θανάση Κρεμαστά

Στην Α’ ερασιτεχνική η πρωτοπόρος Δήμητρα Γιάννουλης πέρασε άνετα από την Νεάπολη νικώντας τον Ηρακλή 0-2 δείχνοντας σε όλους ότι  είναι το αφεντικό της κατηγορίας. Σε αντίθεση με την ΠΑΟΛΑ η οποία στραβοπάτησε μέσα στα καλύβια με τον Μύτικα φέρνοντας ισοπαλία 1-1. Στην ουρά της βαθμολογίας δεν άλλαξε κάτι αφού το Ομορφοχώρι ηττήθηκε μέσα στο Καλοχώρι με 3-0.

Στην Α’1 ερασιτεχνική η Αστραπή Ν.Π  νικώντας 1-0 την Αναγέννηση Φαρσάλων  και ο Δαμασιακός  την Ραχούλα 0-2 συνέχισαν νικηφόρα σε αντίθεση με τους Αγίους Ανάργυρους που έχασαν μέσα στη Δάφνη Γλαύκης με 4-1. Έτσι η Γλαύκη πλησιάζει τους τρείς πρωτοπόρους. Στη μάχη της παραμονής δεν είχαμε καμία ιδιαίτερη μεταβολή καθώς ηττήθηκαν όλες οι ομάδες που παλεύουν για αυτή.

Στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΛ είχαμε πολλά και ενδιαφέροντα παιχνίδια. Στον Β’ όμιλο η Ακαδημία Τυρνάβου νίκησε εκτός έδρας την Καρυά 1-2 και διατήρησε την διαφορά των 11 πόντων από την 2η Βερδικούσια η οποία και  αυτή με τη σειρά της κέρδισε τους Γόννους με 2-0.  Στη μάχη για την παραμονή δεν άλλαξε κάτι αφού χαραυγή και Δελέρια έχασαν από Πλατανούλια και Ραψάνη αντίστοιχα.
Στον Γ’ όμιλο η μάχη για την 1η θέση καλά κρατεί καθώς ο Πλατύκαμπος πήρε το ντέρμπι με την Λάρισα 2012 επικρατώντας 1-0 στην έδρα του.
Η Ανάβρα πέρασε άνετα από τον Ελευθεριακό με 0-4. Η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική. Μεγάλη μάχη γίνεται και στο τέλος της βαθμολογίας με 4 ομάδες, Καλαμάκι, Μαρμαρίνη, πουρνάρι και Θερμαϊκός στομίου να παλεύουν με νύχια και δόντια να μείνουν στην κατηγορία.

Τέλος στο πρωτάθλημα της Γ’ ΕΠΣΛ στο 2ο όμιλο νίκες είχαμε και για τους 3 πρωτοπόρους. Βρυότοπος – δυναμό  3 – 0,  Διογένης – Απόλλων Γερανείων 3-0 και Ελπίς Μεσοχωρίου – Ελασσόνα 2013 1-3 και η κατάσταση στην κορυφή έμεινε αμετάβλητη. Βρυότοπος 43, Διογένης 38,  Ελασσόνα 2013 37.

Στον 3ο όμιλο οι Καλαρρύτες πήραν το ντέρμπι με την Ελάτεια νικώντας με αγγλικό σκορ 4-3 και προηγούνται στη βαθμολογία με 43 βαθμούς, ακολουθεί ο Άγιος Θωμάς με 41 και η Ελάτεια με 37.

Συνοψίζοντας τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι σε όλα τα μέτωπα του τοπικού ποδοσφαίρου του νομού γίνονται φοβερές μάχες τόσο για την άνοδο όσο και για την παραμονή κρατώντας το ενδιαφέρον των φιλάθλων στα ύψη.