Βαθμολογία

Παρουσίασε Κυργιάκο η Σίδνεϊ Ολίμπικ

Ο Σωτήρης Κυργιάκος έγινε Αυστραλός και θα παίξει με τη φανέλα της Σίδνεϊ Ολίμπικ, έστω και για μόλις δύο αγώνες στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της χώρας, με την παρουσίαση του 34χρονου αμυντικού να γίνεται σε εστιατόριο Ελλήνων ομογενών.

«Ήρθα για την εμπειρία, καθώς θα έχω την ευκαιρία να παίξω εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά. Η Σίδνεϊ Ολίμπικ είναι ιστορική ομάδα για το ποδόσφαιρο Αυστραλίας. Ελπίζω η εμπειρία μου να βοηθήσει τους νεότερους παίκτες της ομάδας στην εξέλιξή τους. Θέλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να αποδείξω γιατί πέτυχα όσα πέτυχα στην καριέρα μου. Ελπίζω να έρθει πολύς κόσμος στο γήπεδο», ανέφερε αρχικά ο διεθνής στόπερ.

Και πρόσθεσε: «Ξέρω καλά τις προσπάθειες που γίνονται για να ανέβει το επίπεδο του ποδοσφαίρου και του πρωταθλήματος στην Αυστραλία. Είναι καλό ότι αρκετοί παίκτες με μεγάλη καριέρα έχουν έρθει να παίξουν εδώ κι αυτό βοηθά στο να γίνεται η λίγκα πιο γνωστή. Ελπίζω να βοηθήσω κι εγώ προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Κυργιάκος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απουσία του από το Euro 2004 λόγω του σοβαρού τραυματισμού που είχε τότε. «Είχα έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο τέσσερις μήνες πριν το τουρνουά και γι’ αυτό έχασα το Euro. Ήμουν πολύ απογοητευμένος που δεν μπορούσα να είμαι εκεί, αλλά ενθουσιάστηκα με το επίτευγμα της χώρας μου στη διοργάνωση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Σίδνεϊ Ολίμπικ Κρις Τσιούλος δήλωσε: «Ο Μπρετ Έμερτον είχε πει ότι δεν ξέχασε ποτέ ότι υπήρξε συμπαίκτης με τον Ίαν Ρας στην ομάδα μας και είδαμε πόσο τον βοήθησε αυτό στην καριέρα του. Η παρουσία του Σωτήρη είναι ένα μπόνους για όλους τους παίκτες μας».