Βαθμολογία

«Η Ρωσία θα πληρώσει το τίμημα»

Ελάχιστα λεπτά μετά τη γνωστοποίηση του πρώτου exit poll σχετικά με το δημοψήφισμα στην Κριμαία και την επιθυμία προσάρτησης στη Ρωσία του 93% των ψηφοφόρων, ήρθε η αντίδραση του Λευκού Οίκου.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι απορρίπτουν το δημοψήφισμα και κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι προχωρά σε «επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές ενέργειες». Προειδοποιούν μάλιστα τη Μόσχα ότι θα πληρώσει το τίμημα της στρατιωτικής επέμβασης, μέσω της επιβολής κυρώσεων και της αύξησης της αστάθειας.

«Όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί μας έχουν καταστήσει σαφές, η στρατιωτική επέμβαση και η παραβίαση του διεθνούς δικαίου θα έχουν υψηλό τίμημα για τη Ρωσία - όχι μόνο εξαιτίας των μέτρων που επιβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί μας, αλλά επίσης ως άμεσο αποτέλεσμα των ίδιων των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Ρωσίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

«Αυτόν τον αιώνα, έχουν παρέλθει προ πολλού οι εποχές που η διεθνής κοινότητα στεκόταν και παρακολουθούσε μία χώρα να καταλαμβάνει δια της βίας το έδαφος άλλης χώρας».

Πηγή: newsbomb.gr