Βαθμολογία

Τέλος εποχής για Ριβάλντο

Τέλος εποχή για τον Ριβάλντο καθώς Ο 41χρονος πήρε την απόφαση να κρεμάσει την ποδοσφαιρική του καριέρα μέσω επίσημης δήλωσής του. "Με δάκρυα στα μάτια , θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα τον Θεό, την οικογένειά μου και όλους για την υποστήριξη και στην στοργή που έλαβα τα 24 χρόνια της καριέρας μου σαν ποσδοσφαιριστής. Θέλω να ανακοινώσω σε όλους τους οπαδούς μου στον κόσμο ότι η καριέρα μου σαν ποδοσφαιριστής έφτασε στο τέλος της.

Ήταν πολλά τα εμπόδια, οι προκλήσεις, οι απογοητεύσεις αλλά ήταν πολύ περισσότερες οι χαρές, οι κατακτήσεις, οι αλλαγές. Μερικές φορές διδάσκοντας και άλλες μαθαίνοντας, ποτέ δεν έχασα τον στόχο μου, πάντα με αφοσίωση, απόφαση και κατεύθυνση προς τον Θεό

Σε αυτή την μεγάλη πορεία, πολλοί άνθρωποι πέρασαν από την ζωή μου, κάποιο για λίγο και άλλοι που παρέμειναν μέχρι σήμερα. Έχτισα την καριέρα μου πάνω σε ένα θαύμα, φεύγοντας από το Περναμπούκο, χωρίς λεφτά, χωρίς χρηματοδότηση έκτος από κάποιους οικογενειακούς φίλους. Δεν με πίστεψαν γιατροί και προπονητές αλλά είδα το όνειρο μου να γίνεται πραγματικότητα. Με επιμονή, αφοσίωση και κυρίως χάρη στον Θεό έφτασε η ώρα για την αναγνώρισή μου σαν  ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου, και να κατακτήσω πολλούς τίτλους στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ανάμεσα σε τρόπαια, μετάλλια, βραβεύσεις και τίτλους, σε μια γη που όλοι καταναλώνουν αφήνω μια ιστορία, ίσως ένα παράδειγμα, αλλά βέβαια μια τελετή  που αξίζει να πιστέψει και παλέψει γι αυτή κανείς".