Βαθμολογία

Παραιτήθηκε ο Χένες απ’ την προεδρία της Μπάγερν

Η Μπάγερν Μονάχου αλλάζει πρόεδρο. Όπως αναμενόταν ο Ούλι Χένες παραιτήθηκε από το πόστο του μία μέρα μετά την ποινή φυλάκισης για 3,5 χρόνια που του επιβλήθηκε για την υπόθεση φοροδιαφυγής, με τον ίδιο να δηλώνει πως πρόκειται για το μεγαλύτερο λάθος που έχει κάνει στη ζωή του.

«Μετά από συζητήσεις με την οικογένειά μου, αποφάσισα να αποδεχτώ την απόφαση του δικαστηρίου του Μονάχου για την ποινή φυλάκισής μου. Έδωσα εντολή στους δικηγόρους μου να μη ζητήσουν επανεξέταση της υπόθεση, κάτι που αποτελεί για μένα ζήτημα ακεραιότητας και ευθύνης. Η φοροδιαφυγή ήταν για μένα το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου και πρέπει να αποδεχτώ τις συνέπειες.

Επιπροσθέτως, παραιτούμαι από τη θέση του προέδρου της Μπάγερν και του επικεφαλής των μετόχων. Θέλω να διασφαλίσω πως δεν θα υποστεί κανένα κακό ο σύλλογος. Η Μπάγερν είναι το έργο όλης μου της ζωής και θέλω να παραμείνει έτσι. Θα μείνω στο πλευρό αυτού του σπουδαίου συλλόγου και των ανθρώπων του με κάθε άλλο τρόπο, για όσο ζω. Ευχαριστώ τους φίλους μου και τους φίλους της Μπάγερν από καρδιάς για τη συμπαράστασή τους».