Βαθμολογία

ΟΓΑ: Προκαταβολικά τα οικογενειακά επιδόματα

Συγκεκριμένα τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ για το 2014 σχεδιάζεται να χορηγηθούν προκαταβολικά τον Απρίλιο δηλαδή πριν ακόμη εκκαθαριστούν οι φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων και πριν ακόμη από την υποβολή του Α21.

Η προκαταβολή για το επίδομα τέκνων ,τα τριτεκνικά και τα πολυτεκνικά επιδόματα θα αφορούν τους περσινούς δικαιούχους που έχει διαπιστωθεί ήδη ότι δικαιούνται τα επιδόματα και είχαν υποβάλλει το Α21 το 2013 μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις. Η προκαταβολή θα αφορά την πρώτη δόση από τις τέσσερις για το επίδομα τέκνων ενώ δεν διευκρίνισε ο Διοικητής τι ποσό θα δοθεί προκαταβολικά για τα πολυτεκνικά και τριτεκνικά επιδόματα.

Ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Βεργίνης ανέφερε σήμερα το Πρωί σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ότι θα πρέπει να δοθεί η έγκριση πρώτα από το υπουργείο Εργασίας ώστε να δοθεί η προκαταβολή τον Απρίλιο. Η ρύθμιση αυτή κρίνεται αναγκαία ώστε να μην παρουσιαστούν τα προβλήματα που υπήρξαν το 2013 με την μεγάλη καθυστέρηση της πληρωμής αφού η εκκαθάριση των φορλογικών δηλώσεων παρουσίασε μεγάλη καθυστέρηση με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα να μην έχουν πληρωθεί όλοι οι δικαιούχοι. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί δεν έχει γίνει ακόμη γίνει γνωστή ενώ αναμένονται ανακοινώσεις από το υπουργείο Εργασίας σχετικά με το θέμα.