Βαθμολογία

Ξεκίνησε η δίκη του προέδρου της Μπάγερν Μονάχου

Ξεκίνησε η δίκη του προέδρου της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, ο οποίος κατηγορείται από τις γερμανικές Αρχές για φοροδιαφυγή. Ο πρώτος παράγοντας του βαυαρικού συλλόγου έφτασε στο δικαστήριο του Μονάχου με ένα σκούρο αυτοκίνητο, το οποίο «καλωσόρισε» πλήθος φωτογράφων και εικονοληπτών.

«Είμαι καλά και είμαι έτοιμος για τη διαδικασία» δήλωσε ο Χένες, ο οποίος κατηγορείται ότι απέκρυψε 33 εκατομμύρια ευρώ μεταφέροντας το ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, προκειμένου να αποφύγει να πληρώσει φόρο 3.550.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την κατηγορία που διατυπώθηκε εναντίον του σήμερα, ο πρόεδρος της Μπάγερν είχε επίσης δηλώσει προσωπικές απώλειες 5.5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μειωθεί το φορολογητέο εισόδημά του.

Να σημειωθεί ότι στη Γερμανία το αδίκημα της φοροδιαφυγής για ποσά μεγαλύτερα του ενός εκατομμυρίου ευρώ τιμωρείται με ποινές φυλάκισης που κυμαίνονται από 3 έως 10 έτη.

Ο 62χρονος Χένες είχε πληροφορήσει από τον περασμένο Ιανουάριο τις γερμανικές αρχές για την ύπαρξη του συγκεκριμένου λογαριασμού, ελπίζοντας σε μία διακρατική συμφωνία Γερμανίας-Ελβετίας που θα του επέτρεπε να κλείσει την υπόθεση με πρόστιμο, αλλά η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε λόγω εσωτερικών αντιδράσεων στη Γερμανία.