Βαθμολογία

Ισπανικό ενδιαφέρον για την ΑΕΛ…

Σε συνέχεια του χθεσινού αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του athleticlarissa.gr για ενδιαφέρον επενδυτών να ασχοληθούν με την ΑΕΛ, λίγες ώρες μετά η τοπική Εφημερίδα «Ελευθερία» προχώρησε το θέμα και σας το παραθέτουμε το ρεπορτάζ αυτούσιο. Αναλυτικά αναφέρει:

Και ξαφνικά εμφανίστηκαν ενδιαφερόμενοι για την ΑΕΛ και όχι απλά ενδιαφερόμενοι αλλά με έτοιμο φάκελο που θα παραδώσουν σε λίγες μέρες στην ερασιτεχνική ΑΕΛ ώστε να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις που έθεσαν οι άνθρωποί της για τον μεγαλομέτοχο που θα πάρει την ΠΑΕ εφόσον η ομάδα ανέβει στην Β' Εθνική κατηγορία.

Χθες λοιπόν δύο Ισπανοί συνοδευόμενοι από Έλληνα μεταφραστή είχαν συνάντηση με τα μέλη της διοίκησης της ερασιτεχνικής ΑΕΛ κ. Μπαλατσούκα, Νάκα και Κυριακού, ενώ εκπρόσωπός τους στη Λάρισα ήταν ο πρώην γενικός διευθυντής Λουκάς Σάββα.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Λουκά Σάββα και η πρόταση που έθεσαν οι Ισπανοί ήταν κυριολεκτικά εντυπωσιακή. Δίνουν εγγυητική τραπέζης 600.000 ευρώ για να τηρηθούν οι προϋποθέσεις αλλά και χαρτί συμφωνίας με τον ιδιοκτήτη της «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» για τη χρήση του AEL FC Arena αλλά και του προπονητηρίου των Δένδρων. Επίσης ανακοίνωσαν ότι θα βάλουν στην ομάδα πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ για να είναι ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας και έχουν έτοιμους παίκτες και προπονητή. Οι άνθρωποι που κατέθεσαν την πρόταση είναι γνώστες του ποδοσφαίρου καθώς έχουν το πακέτο των μετοχών (αν και υπάρχει δικαστική διαμάχη) της ισπανικής Ρεάλ Μπέτις η οποία αυτή τη στιγμή είναι στην τελευταία θέση του ισπανικού πρωταθλήματος αλλά σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Ο ενδιαφερόμενος είναι ο γιος του μεγαλομετόχου της Ρεάλ Μπέτις Λουίς Όλιβερ που ζει στην Αθήνα και είναι ιδιοκτήτης ναυτιλιακών και ασφαλιστικών εταιριών. Μάλιστα τα γραφεία της συγκεκριμένης εταιρίας είναι στο κτίριο του γνωστού Έλληνα εφοπλιστή Γουρδομιχάλη. Οι άνθρωποι αυτοί είναι η δεύτερη φορά που έρχονται στη Λάρισα καθώς εντελώς αθόρυβα την επισκέφτηκαν προ εικασαημέρου για να δούνε το γήπεδο αλλά και παράλληλα έκαναν μετρήσεις για την ομάδα στην πόλη και την επιρροή που έχει στον κοινωνικό ιστό της πόλης. Επίσης έμαθαν διάφορα για τη Λάρισα και γενικά τις ιδιαιτερότητες της περιοχής. Δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να έρθει ο πατέρας Όλιβερ που θεωρείται πολύ δυνατός οικονομικά και να δει και αυτός τις εγκαταστάσεις. Πρόκειται όπως αναφέρουν οι πρώτες εκτιμήσεις για σοβαρή πρόταση η οποία δεν αποκλείεται να προχωρήσει και παραπέρα...

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΜΕ ΠΗΛΑΔΑΚΗ

Οι συγκεκριμένοι ενδιαφερόμενοι είχαν αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον μεγαλομέτοχο της «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» Κωστή Πηλαδάκη και τα βρήκαν σε όλα μαζί του. Μάλιστα δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη συμφωνία καθώς ο κ. Πηλαδάκης χθες ήταν στο Ντουμπάι και από κει θα πήγαινε στη Ζάμπια.

Ο ίδιος δεν υπάρχει περίπτωση να αναμειχθεί διοικητικά στην ομάδα, ενώ δεν γνωρίζουν εκτός του Λουκά Σάββα και του γενικού αρχηγού Μίμη Τσακμακίδη (τους ξενάγησε στο AEL FC Arena) αν θα υπάρξουν άμεσοι συνεργάτες από την πόλη.

Πάντως υπάρχει αποφασιστικότητα και το κυριότερο χρήματα, που θα μπορούν να διατεθούν στην ΑΕΛ εφόσον τελικά να πάρουν αυτοί το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ που θα δημιουργηθεί όταν η ομάδα ανέβει στη Β' Εθνική κατηγορία. Για όλα βέβαια θα αποφασίσει η γενική συνέλευση της ΑΕΛ.

Τελειώνει η εκκαθάριση

Στο τελευταίο στάδιο βρίσκεται η εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΛ και μέχρι τέλη Μαρτίου θα έχει πληρωθεί το Δημόσιο κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τους υποψήφιους μεγαλομετόχους της ομάδας. Επίσης δεν υπάρχει κανένα θέμα με τα χρέη που είχαν δημιουργήσει προηγούμενες χρήσεις της ΠΑΕ και παραλαμβάνουν μια ομάδα «καθαρή». Τα αναφέρουμε για να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο.

Πηγή: Eφ. Ελευθερία
(Σωτήρης Κέλλας)