Βαθμολογία

Αρσεναλ - Γουΐγκαν και Χαλ - Σέφιλντ στα ημιτελικά

H κάτοχος του Κυπέλλου Αγγλίας Γουΐγκαν, η οποία νωρίτερα απέκλεισε στα προημιτελικά τη Μάντσεστερ Σίτι σε ένα «ριμέικ» του περσινού τελικού, θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του θεσμού το φαβορί, Άρσεναλ, όπως προέκυψε από την σημερινή κλήρωση. Tο έτερο ζευγάρι των «4» είναι Χαλ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν 12-13 Απριλίου στο Γουέμπλεϊ.

Η Γουΐγκαν νωρίτερα συμπλήρωσε το παζλ των ημιτελικών, καθώς έγινε η τέταρτη ομάδα, μετά τις Χαλ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ, που προκρίθηκε στην επόμενη φάση, κάνοντας την έκπληξη και θέτοντας εκτός συνέχειας με 2-1 τη Μάντσεστερ Σίτι.

Οι νικητές έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο στο 1-0, μετά το τέρμα του Γκόμες (27΄ πεν.), ενώ με το καλημέρα της επανάληψης «καθάρισαν» τον αγώνα με τον Περτς (46΄). Η Μάντσεστερ Σίτι το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 2-1 με τον Νασρί στο 68΄.

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, μετά την Άρσεναλ, είναι η δεύτερη ομάδα που εξασφάλισε το εισιτήριο για τους ημιτελικούς του κυπέλλου Αγγλίας. Η Σέφιλντ νίκησε με 2-0 την Τσάρλτον και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του ιστορικού θεσμού. Τα γκολ σημείωσαν μέσα σ' ένα δίλεπτο οι Ράιαν Φλιν (66') και Τζον Μπρέιφορντ (67').

Η Χαλ έγινε η τρίτη ομάδα που προκρίθηκε στους ημιτελικούς του κυπέλλου Αγγλίας. Οι νικητές χρειάστηκαν ένα 9λεπτο επιθετικού ξεσπάσματος στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Σάντερλαντ για να «καθαρίσουν» τον προημιτελικό, με τους Ντέιβις (68΄), Μέιλερ (72΄) και Φράιατ (77΄) να διαμορφώνουν σε αυτό το διάστημα το τελικό 3-0.