Βαθμολογία

Τεστ: Δείτε ποια δίαιτα σας ταιριάζει καλύτερα!

Αποφασίσατε να κάνετε δίαιτα, αλλά δεν ξέρετε ποιον τύπο να ακολουθήσετε; Το περιοδικό «TIME» δημοσίευσε ένα τεστ, το οποίο θα σας βοηθήσει να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση, πριν ακολουθήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα, καλό θα είναι να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας.

Τι περιγράφει καλύτερα τις διατροφικές σας συνήθειες;

Α. Είμαι πάντα στο τρέξιμο, θέλω κάτι γρήγορο και εύκολο

Β. Μου αρέσει να μαγειρεύω και χρησιμοποιώ μεγάλη ποικιλία τροφών

Γ. Είμαι ευέλικτος/η. Προσπαθώ να τρώω υγιεινά αλλά μου αρέσει να κάνω ατασθαλίες μερικές φορές.

Δ. Είμαι πρόθυμος να αποκλείσω τρόφιμα και να τα αντικαταστήσω αν χρειάζεται.

Ε. Θέλω να επιστρέψω στα βασικά. Οι πρόγονοί μας δεν έτρωγαν επεξεργασμένες τροφές, επομένως ούτε και εγώ θέλω.

Γιατί κάνετε δίαιτα;

Α. Το παράκανα το Σαββατοκύριακο και θέλω να ξεκινήσω δυναμικά την εβδομάδα.

Β. Κινδυνεύω από σοβαρά προβλήματα υγείας όπως διαβήτης και καρδιακές παθήσεις και θέλω να κάνω μερικές αλλαγές στη διατροφή μου.

Γ. Θέλω να χάσω βάρος, αλλά δεν θέλω να εγκαταλείψω τα γλυκά.

Δ. Έχω κοιλιοκάκη.

Ε. Θέλω να χάσω βάρος, αλλά επίσης θέλω η δίαιτά μου να αποτελεί ένα μεγάλο μέρος του lifestyle μου.

Ποια είναι η «διαιτητική σας προσωπικότητα»;

Α. Ακολουθώ πάντα την τελευταία μόδα.

Β. Σιχαίνομαι την ιδέα της δίαιτας.

Γ. Είμαι σχολαστικός/η, αλλά χρειάζομαι κίνητρο στην πορεία.

Δ. Την κάνω επειδή πρέπει. Το σώμα μου δεν «αντέχει» ορισμένες τροφές.

Ε. Δεν έχω πρόβλημα να αποκλείσω τρόφιμα από την διατροφή μου.

Περισσότερα Α = Δίαιτα αποτοξίνωσης

Στηρίζεται σε ένα διατροφικό πλαίσιο πλούσιο σε φρούτα και λαχανικά, το οποίο ακολουθείται συνήθως για τρεις ημέρες. Καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες και καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και το πρήξιμο στην κοιλιά. Η δίαιτα αποτοξίνωσης με χυμούς προτιμάται από αρκετό κόσμο που θέλει να επανέλθει στα φυσιολογικά του κιλά μετά από ένα Σαββατοκύριακο διατροφικών ατασθαλιών.

Περισσότερα Β = Μεσογειακή δίαιτα

Η παγκοσμίως γνωστή μεσογειακή δίαιτα έχει φανεί ότι μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη και ενισχύει την μνήμη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η δίαιτα είναι ιδανική για κάποιον που θέλει να αλλάξει τον τρόπο ζωής του, παρά για κάποιον που απλά θέλει να μειώσει την κατανάλωση θερμίδων.

Περισσότερα Γ = Δίαιτα Weight Watchers

Στηρίζεται σε ένα σύστημα πόντων, οι οποίοι σας επιτρέπουν να καταγράφετε τα φαγητά που καταναλώνετε και τη σωματική σας δραστηριότητα, έτσι ώστε να συνάδουν με ένα συγκεκριμένο ημερήσιο νούμερο, το οποίο βοηθά στην απώλεια βάρους. Επιτρέπει διατροφικές ατασθαλίες και σας βοηθά να βρείτε εναλλακτικές για να φτιάξετε τα αγαπημένα σας γεύματα με πιο υγιεινό τρόπο

Περισσότερα Δ = Δίαιτα χωρίς γλουτένη

Η συγκεκριμένη δίαιτα έχει γίνει αρκετά δημοφιλής για μείωση του βάρους και μπορεί να βοηθήσει όσους καταναλώνουν αμυλούχα προϊόντα με πολλές θερμίδες, όπως ψωμί, γλυκά, μπίρα, στο να χάσουν λίπος και να δουν διαφορά. Οι επιφυλάξεις των ειδικών έγκεινται στο ότι η συγκεκριμένη δίαιτα δεν περιλαμβάνει τροφές με χαμηλές θερμίδες, ενώ οι εναλλακτικές που προτείνονται υστερούν σε θρεπτικά συστατικά

Περισσότερα Ε = "Παλαιολιθική" δίαιτα

Στηρίζεται στον αποκλεισμό των επεξεργασμένων τροφών και στην αντικατάστασή τους με κρέας, ψάρι, βιολογικά λαχανικά και φρούτα. Όσοι την ακολουθούν αποφεύγουν τους υδατάνθρακες και τα επεξεργασμένα δημητριακά. Στα θετικά της δίαιτας συγκαταλέγεται το γεγονός ότι ο οργανισμός επωφελείται από την κατανάλωση άπαχου κρέατος και φυτικών τροφών.

Πηγή: onmed.gr