Βαθμολογία

Κορυφαίοι του μήνα ΛεΜπρόν Τζέιμς και Γκρίφιν

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς των Μαϊάμι Χιτ και ο Μπλέικ Γκρίφιν των Λος Άντζελες Κλίπερς αναδείχθηκαν κορυφαίοι του ΝΒΑ για τον μήνα Φεβρουάριο στην Ανατολική και τη Δυτική περιφέρεια, αντίστοιχα.
Ο «αστέρας» του Μαϊάμι οδήγησε τους Χιτ σε εννέα νίκες σε δέκα αναμετρήσεις με μέσο όρο 30.8 πόντους, 8.1 ριμπάουντ και 6.7 ασίστ.

Παράλληλα, ο Τζέιμς, ο οποίος απουσίασε από έναν αγώνα, λόγω κατάγματος στη μύτη, είχε ποσοστό ευστοχίας 57.5% στα σουτ εντός πεδιάς, ενώ έγινε ο δεύτερος παίκτης μετά τον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν με μέσο όρο το λιγότερο 30 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ με ποσοστό ευστοχίας 57% σε ένα μήνα.
  
Μάλιστα, στη νίκη με 111-110 επί του Γκόλντεν Στέιτ (12/2) τελείωσε τον αγώνα με 36 πόντους, 13 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ενώ σημείωσε και το νικητήριο τρίποντο του αγώνα στην εκπνοή.

Στη Δύση ο Γκρίφιν κατετάγη τρίτος στο σκοράρισμα (30 πόντοι ανά αγώνα) και έκτος στα ριμπάουντ (10.7 ανα αγώνα), ενώ ήταν ο δεύτερος παίκτης της λίγκας που είχε μέσο όρο το λιγότερο 30 πόντους και 10 ασίστ σε ένα μήνα. Επίσης, είχε τον Φεβρουάριο 8 «νταμπλ νταμπλ» σε πόντους και ριμπάουντ, ενώ διεύρυνε σε 19 αναμετρήσεις το σερί του με τουλάχιστον 20 πόντους σε κάθε αγώνα.

Πηγή: zougla.gr