Βαθμολογία

Το Facebook θέλει να δώσει ίντερνετ παντού!

Σε συζητήσεις για την εξαγορά μιας εταιρείας που κατασκευάζει μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) βρίσκεται το Facebook, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει με την ονομασία Internet.org η οποία έχει σκοπό να φέρει συνδέσεις Διαδικτύου στα πέντε δισ. ανθρώπους που σήμερα δεν έχουν πρόσβαση.

Η εταιρεία Titan Aerospace κατασκευάζει μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία μπορούν να πετούν αδιάκοπα επί πέντε χρόνια χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, σε ύψη που αγγίζουν τη Στρατόσφαιρα.

Το ύψος της εξαγοράς μπορεί να φτάσει τα 60 εκατ. δολάρια. Το Facebook θέλει να χρησιμοποιήσει 11.000 τέτοια αεροσκάφη για να παρέχει πρόσβαση στο Ιντερνετ σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Με τη χρήση αυτών των drones, το Facebook και οι άλλες εταιρείες που μετέχουν στο Internet.org (Samsung, Ericsson, MediaTek, Nokia, Opera και Qualcomm) θα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τεράστιες εκτάσεις που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, κυρίως στην Αφρική. Τα αεροσκάφη θα έχουν φυσικά και άλλες χρήσεις, όπως η αεροφωτογράφηση και η παρακολούθηση του καιρού.