Βαθμολογία

Παράλυτη θα μείνει η 23χρονη σκιερ Κομισάροβα

Συγκλονίζει η ιστορία της 23χρονης Ρωσίδας σκιέρ Μαρίας Κομισάροβα, που έμεινε τελικά παράλυτη μετά από την άσχημη πτώση που είχε σε προπόνηση για τους αγώνες του freestyling στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι.

Οι γιατροί από την Κολωνία ανακοίνωσαν το δυσάρεστο γεγονός (ήδη είχε κυκλοφορήσει πριν από λίγες μέρες η είδηση, που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε επίσημα) λέγοντας πως η άτυχη αθλήτρια υπέστη κάταγμα του 12ου σπονδύλου στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης και θα μείνει παράλυτη από τη μέση και κάτω.

«Δεν νιώθω τίποτε από την περιοχή του αφαλού και κάτω. Ομως είμαι δυνατή και ξέρω πως κάποια μέρα θα σταθώ σίγουρα και πάλι στα πόδια μου» παραδέχτηκε πριν από λίγες μέρες με ποστάρισμα της στο Instagram η Ρωσίδα αθλήτρια που είχε μεταφερθεί σε ειδικό νοσοκομείο αποκατάστασης στην Κολωνία και μάλιστα θα παραμείνει εκεί για αρκετές εβδομάδες μέχρι να μπορεί να κινηθεί με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων.

Ανεπανόρθωτος τραυματισμός

Την αθλήτρια είχε επισκεφτεί από την πρώτη στιγμή ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, εκφράζοντας τη συμπάθεια του. Οπως ανακοίνωσε επίσημα η ρωσική ομοσπονδία του σκι, με βάση την ενημέρωση που είχε από τους γιατρούς της στην Κολωνία ο τραυματισμός στο συγκεκριμένο σημείο είναι ανεπανόρθωτος και όπως λένε οι ειδικοί θα μπορεί να κινείται χρησιμοποιώντας ειδικά εξαρτήματα (πιθανότατα και αναπηρικό αμαξίδιο).

Η Κομισάροβα θα παραμείνει άλλες 10 εβδομάδες στην κλινική στη Γερμανία προκειμένου να μπορέσει να συμβιβαστεί με τη νέα πραγματικότητα και θα ακολουθήσει εκπαίδευση για το πώς θα μπορεί να κινείται αλλά θα της παράσχουν και ψυχολογική υποστήριξη.

Γενικά το σκι κρος είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα (αν και θεαματικά) αγωνίσματα των αγώνων, καθώς οι αθλητές και οι αθλήτριες ανά γκρουπ των τεσσάρων κατεβαίνουν την πλαγιά κάνοντας συγκεκριμένα άλματα με δύσκολες γωνίες κλίσης.

Στο συγκεκριμένο αγώνισμα πριν από δύο χρόνια ακριβώς είχε σκοτωθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ελβετίας, ο Καναδός σκιέρ Νίκ Ζόρισιτς μετά από πολύ άσχημη πτώση και απανωτά χτυπήματα!