Βαθμολογία

Ο τελικός μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο

Ο 43ος τελικός για το Κύπελλο Ερασιτεχνικών Σωματείων Λάρισας μεταξύ της τυπικά γηπεδούχου Δήμητρας Γιάννουλης και της φιλοξενούμενης Δόξας Βλαχογιαννίου πέρασε στην ιστορία, με το τρόπαιο να κατακτά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα της Γιάννουλης, σε ένα παιχνίδι όμορφο αγωνιστικά από 2 συγκροτήματα που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και πρόσφεραν εξαιρετικό θέαμα στους 2.500 περίπου θεατές που το παρακολούθησαν.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Μεταξύ των πολλών στις κερκίδες του γηπέδου διακρίναμε τους δημάρχους Λάρισας και Ελασσόνας κ. Τζανακούλη και Πασχόπουλο αντίστοιχα, τους αντιδημάρχους Λάρισας κ. Μαμάκο και Πρασά, τον αντιδήμαρχο Ελασσόνας κ. Δραγατσίκη, τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Γιάννουλης κ. Πακάκη, αρκετούς πολιτευτές του νομού, τον πρόεδρο της ΕΠΣΛ κ. Γρηγορίου με σύσσωμη σχεδόν τη διοίκηση της Ένωσης, τον πρόεδρο του συνδέσμου διαιτητών Λάρισας κ. Νίτσα, τους προέδρους ποδοσφαιρικών σωματείων εθνικών κατηγοριών του νομού κ. Μπρέζα (Τυρνάβου), Πλεξίδα (ΑΕΛ), Μουλτσιά (Οικονόμου Τσαριτσάνης), παράγοντες, προπονητές και ποδοσφαιριστές των παραπάνω ομάδων, ακόμη διαιτητές και παρατηρητές αγώνων, καθώς επίσης πολλούς προπονητές και ποδοσφαιριστές ερασιτεχνικών σωματείων του νομού κ.α.

Η περιγραφή και οι φάσεις του αγώνα αναπτύχθηκαν σε άλλο ρεπορτάζ του Athleticlarissa, μαζί με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Εκείνο ωστόσο που κρίνεται σκόπιμο και πρέπει να επισημανθεί είναι το φίλαθλο γενικά κλίμα που διέκρινε την αναμέτρηση του τελικού, πριν, κατά και μετά τη διάρκεια του  αγώνα, συντελώντας σ’ αυτό αρχικά η διοργανώτρια αρχή ΕΠΣΛ, η συναινετική διάθεση που επέδειξαν οι διοικήσεις των 2 συλλόγων (Δήμητρας Γιάννουλης και Δόξας Βλαχογιαννίου), η αντικειμενική και πολύ καλή διαιτησία από τους κ Τσιοφλίκη, Καρακώστα και Γκαρέλη καθώς και του εκτελών χρέη 4ου διαιτητή κ Τσιτσανούδη, η ομαλή και κόσμια συμπεριφορά των αντίπαλων πάγκων και πάνω απ’ όλα η εξαιρετική αγωνιστικά και σαφώς αθλητική παρουσία όλων των παιχτών που συμμετείχαν και χαρακτήρισαν την ποιότητα της ποδοσφαιρικής συνάντησης.

Θετική υπήρξε επίσης η συμβολή των 2 παρατηρητών αγώνα κ Αντωνίου και Λακερδά καθώς και των γιατρών κ Σπανούλη και Κουλουκτσή, οι οποίοι βρίσκονταν σε διαρκή ετοιμότητα και επενέβαιναν καίρια και άμεσα, τις λιγοστές ευτυχώς φορές που χρειάστηκαν.

Την όλη ατμόσφαιρα στο ξαναζωντανεμένο ποδοσφαιρικό στολίδι της Λάρισας, το AEL FC ARENA, λάμπρυνε ασφαλώς η πολυπληθής παρουσία των 2.500 θεατών, που έδωσαν το δικό τους γιορτινό τόνο σε μια αναμέτρηση που σίγουρα αποτέλεσε και πρέπει να αποτελεί γιορτή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Τις απονομές των επάθλων στους συμμετέχοντες έκαναν οι δήμαρχοι Λάρισας και Ελασσόνας κ Τζανακούλης και Πασχόπουλος αντίστοιχα και εκ μέρους της ΕΠΣΛ ο διοικητικός της Ένωσης κ Λεωνιδάκης.

Δηλώσεις προπονητών

Νίκος Φακίτσας (Δόξας Βλαχογιαννίου): « Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη Γιάννουλη που για δεύτερη συνεχόμενη φορά κατακτά το κύπελλο. Ήταν ένας άξιος αντίπαλος αλλά και εμείς σταθήκαμε πολύ καλά και κοντά στις προσδοκίες ενός τέτοιου αγώνα. Μπράβο σε όλους τους παίκτες, στον κόσμο που ήρθε σήμερα και στην ΕΠΣΛ που έκανε μια πολύ ωραία διοργάνωση. Έχω μια άξια ομάδα και θέλω να πω ένα μπράβο σε αυτά τα παλικάρια του Βλαχογιαννίου. Όμως το ποδόσφαιρο θέλει και τύχη που εμείς σήμερα δεν την είχαμε. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα ενώ παράλληλα έχουμε πολλά να δώσουμε σαν ομάδα. Οι παίκτες μου στεναχωρήθηκαν, ο κόσμος θα φύγει πικραμένος αλλά η ομάδα σήμερα έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο».

Γιάννης Μπουρνάκας (Δήμητρα Γιάννουλης): «Ήταν ένας πολύ καλός τελικός. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντάξιο και ισοδύναμο αντίπαλο. Θεωρώ ότι έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, δίκαια κατακτήσαμε το κύπελλο, αν και σε σχέση με πέρυσι είχαμε έναν πολύ πιο δύσκολο αντίπαλο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο Βλαχογιάννι για την προσπάθεια που έκανε. Εμείς είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που κατακτήσαμε τον έναν τίτλο και τώρα συνεχίζουμε με στόχο να πάρουμε και το πρωτάθλημα στην κατηγορία».

Πριν τη μετάβαση στο AEL FC ARENA η αποστολή της Δήμητρας Γιάννουλης χαλάρωσε στο καφέ ΒΟΛΤΑ της κοινότητας, πίνοντας οι παίχτες καφέ και αναψυκτικά, προσφορά της διεύθυνσης του καταστήματος.

Με την επιστροφή της ομάδας στη Γιάννουλη, το πούλμαν της αποστολής έκανε στάση στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου της κοινότητας, όπου ο εφημέριος πατέρας Ιωάννης καλωσόρισε τους νικητές με κωδωνοκρουσίες και τους συνεχάρη εκ μέρους της τοπικής Εκκλησίας για τη νίκη τους.

Η δεύτερη στάση πραγματοποιήθηκε στον περίβολο χώρο της αποθήκης τροφίμων ΜΠΑΡΑΣ στη Γιάννουλη, περιμένοντας τους τροπαιούχους ο χορηγός της ομάδας κ Νίκος Μπαράς, συγχαίροντάς τους και εκείνος για την σπουδαία όπως τη χαρακτήρισε επιτυχία  και ευχόμενος σύντομα την κατάκτηση και του πρωταθλήματος.