Βαθμολογία

Επιστρέφουν δώρα και επιδόματα αδείας

Εφάπαξ παροχή από 800 έως 2.000 ευρώ θα καταβληθεί σε 3.600 συνταξιούχους του δημοσίου με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η καταβολή του ποσού θα γίνει τον Απρίλιο και αποτελεί όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης για προσαύξηση της σύνταξη των συνταξιούχων αυτών με εφάπαξ ποσό λόγω του επιμερισμού σε δωδεκάμηνη βάση των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας που είχαν περικοπεί το 2013.

Παράλληλα, και για τον ίδιο λόγο, όπως σημειώνεται στην απόφαση, με τη σύνταξη του Μαΐου οι συνταξιούχοι του δημοσίου με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% θα λάβουν ως εφάπαξ παροχή μαζί με τη σύνταξή τους τα ποσά των δώρων και του επιδόματος αδείας που αντιστοιχούν στο πρώτο τετράμηνο του 2014. Από τον Ιούνιο και μετά οι συνταξιούχοι αυτοί θα λαμβάνουν ως προσαύξηση της μηνιαίας σύνταξής τους ποσό που αντιστοιχεί στον δωδεκάμηνο επιμερισμό των δώρων και του επιδόματος αδείας