Βαθμολογία

Το 1ο Run Greece για το 2014 στη Λάρισα στις 30 Μαρτίου

Αγώνες πόλης για όλους 5χλμ., 10χλμ. και 1 χλμ. παιδιών

Κώστας Αγοραστός: «Καλούμε όλους τους Θεσσαλούς να συμμετέχουν σε μια γιορτή του λαϊκού αθλητισμού»

Δημήτρης Χαχάμης: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι πρώτη στην παραγωγή αθλητικού έργου διοργανώνοντας τα περισσότερα πρωταθλήματα»

Μετά τη μεγάλη επιτυχία, που σημείωσε πέρσι το αθλητικό γεγονός του Run Greece και το ρεκόρ συμμετοχών στη Λάρισα, η διοργάνωση ξεκινά φέτος από την Θεσσαλία, με στόχο τη συμμετοχή όλων σε μια μαζική γιορτή του αθλητισμού. Η πρωτότυπη αυτή διοργάνωση διεξάγεται σε συνεργασία του ΣΕΓΑΣ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, της WIND, της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, της Ελληνικής Αστυνομίας, εθελοντικών ομάδων και πολλών φορέων. Οι αγώνες είναι ανοιχτοί για το κοινό, είναι 5 χλμ., 10 χλμ., 1 χλμ. παίδων και θα διεξαχθούν την Κυριακή 30 Μαρτίου στο κέντρο της πόλης της Λάρισας. Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι διοργανωτές έδωσαν το στίγμα των αγώνων και απεύθυναν κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στους αγώνες, οι οποίοι έχουν παράλληλα και κοινωνικό χαρακτήρα.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Το «Run Greece» γίνεται πλέον θεσμός, καθώς διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά,  μετά τον πετυχημένο λαϊκό αγώνα που είχαμε πέρυσι, με συμμετέχοντες περίπου 2000 αθλητές και με πολλά παιδιά. Έτσι και φέτος στις 30 Μαρτίου διοργανώνουμε ξανά το συγκεκριμένο αγώνα. Είναι ένας σημαντικός αγώνας για τη Θεσσαλία και για την πόλη της Λάρισας. Είναι ένας αγώνας, που διεξάγεται με τη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων, γιατί για να γίνει αυτός ο αγώνας χρειαζόμαστε τους εθελοντές, τους Σαμαρείτες, τους δρομείς, το σύλλογο δρομέων Θεσσαλίας, το ΣΕΓΑΣ, το Δήμο, την Αστυνομία, τη χορηγό εταιρία WIND, αλλά και όλους τους λοιπούς εθελοντές και χορηγούς, που συμμετέχουν σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα, το οποίο γίνεται για δεύτερη φορά στη Λάρισα. Καλούμε όλους όσοι μπορούν και θέλουν να συμμετέχουν σε αυτήν τη μεγάλη γιορτή του λαϊκού αθλητισμού, γιατί ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Ταυτόχρονα ο αθλητισμός είναι παιδεία, φιλοσοφία και δημιουργεί συνεργασίες, ομαδικότητα, συλλογικότητα, ομοιογένεια και διαπλάθει ισχυρούς χαρακτήρες, ιδιαίτερα σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, την οποία περνά η χώρα μας. Για το λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους του συνδιοργανωτές, γιατί δίνουμε ένα μήνυμα δημιουργίας και αποτελεσματικότητας και ένα μήνυμα, ότι με συνεργασία μπορούμε και πετυχαίνουμε. Πετυχαίνουμε για την κοινωνία, για τη Θεσσαλία και για τον αθλητισμό. Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους. Φέτος ξεκινάμε εμείς πρώτοι τον αγώνα για όλη την Ελλάδα και πιστεύω, ότι θα είναι ο πολυπληθέστερος σε συμμετοχή αγώνας, γιατί είναι μια γιορτή. Είναι μια γιορτή για όλους, μικρούς, μεγάλους, γυναίκες, παιδιά όλων των ηλικιών. Είναι μια ημέρα σημαντική για το λαϊκό αθλητισμό, αλλά και για να ξεφύγουμε από το γκρίζο της καθημερινότητας».

Η αντιδήμαρχος Λαρισαίων κα. Κοτάκου Μαρία τόνισε: «Ο Δήμος Λαρισαίων καλωσορίζει μαζί με τους υπόλοιπους συνδιοργανωτές το «Run Greece» στην πόλη μας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός, γιατί όχι μόνο ενεργοποιεί τους πολίτες στην διαδικασία του μαζικού αθλητισμού, αλλά κυρίως γιατί ξαναδίνει στον αθλητισμό νόημα και ελπίδα σε μια εποχή που όλα αυτά είναι απαραίτητα περισσότερο από ποτέ. Στο Δήμο Λαρισαίων τόσο ο δήμαρχός,  Κώστας Τζανακούλης, όσο και το σύνολο της δημοτικής αρχής, αντιμετωπίζουμε το «Run Greece», ως μια σπουδαία οργάνωση και για αυτό δεσμευόμαστε να κάνουμε ότι μπορούμε, με όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχή διοργάνωσή του. Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία».

Το μέλος του Δ.Σ. ΣΕΓΑΣ, αντιπρόεδρος ΕΑΣ Θεσσαλίας κ. Χαχάμης Δημήτρης υποργάμμισε: «Θα ήθελα να εκφράσω τις πιο θερμές ευχαριστίες για την πολύ ζεστή φιλοξενία εδώ στην όμορφη πόλη της Λάρισας, ενός ακόμη μεγάλου αθλητικού γεγονότος, όπως είναι το δεύτερο « Run Greece». Είναι μια σειρά εκδηλώσεων μεγάλων και μαζικών αγώνων, οι οποίοι συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον όχι μόνο της πόλης της Λάρισας και της Θεσσαλίας αλλά και πανελληνίως. Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ και στη σημαντική συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και κυρίως του περιφερειάρχη, κ. Αγοραστού, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το εγχείρημα, όχι μόνο του «Run Greece», αλλά και γενικότερα το εγχείρημα της ομοσπονδίας μας στο να διοργανώνουμε μεγάλα και αξιόλογα πρωταθλήματα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ήδη εδώ και μια εβδομάδα περίπου, στις 23 Φεβρουαρίου είχαμε ένα μεγάλο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου στα Τρίκαλα, ενώ στις 16 Μαρτίου πάλι με τη στήριξη της Περιφέρειας έχουμε το μαραθώνιο δρόμο Καλαμπάκας-Τρικάλων και στη συνέχεια μετά από δεκαπέντε μέρες έχουμε το συγκεκριμένο μεγάλο γεγονός στην πόλη της Λάρισας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι πραγματικά πρώτη στην παραγωγή αθλητικού έργου, διότι έχει διοργανώσει τα περισσότερα πρωταθλήματα πανελληνίως και αυτό φαίνεται με στατιστικά στοιχεία. Στα πλαίσια αυτής της πρωτιάς ανακοινώνω, ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει μεγάλη εκδήλωση του ΣΕΓΑΣ στη Αθήνα, όπου θα βραβεύσουμε τους πρωταθλητές που διακρίθηκαν σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, θα υπάρχει ειδική τιμητική διάκριση για τον κ. Αγοραστό, διότι δικαιωματικά το αξίζει».

Από την πλευρά της η υπεύθυνη εταιρικής επικοινωνίας WIND κ. Ειρήνη Αναστασιάδου δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά είμαστε και πάλι φέτος στην πόλη της Λάρισα, έχοντας μάλιστα ως παρακαταθήκη τη μεγάλη επιτυχία που είχε ο περσινός αγώνας. Πρέπει να πω, ότι μας εξέπληξε ευχάριστα πέρυσι η Λάρισα. Είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή, είδαμε τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους να τρέχει και να το κάνει για καλό σκοπό. Χάρη στους Λαρισαίους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας μπορέσαμε να συνεισφέρουμε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό στο τοπικό ίδρυμα για παιδιά «Αριστέας». Φέτος προσκαλούμε τους Λαρισαίους να κάνουν ρεκόρ συμμετοχών και τρέχουμε και πάλι για καλό σκοπό, στηρίζοντας τη μονάδα αυξημένης φροντίδας της παιδιατρικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Λίγα χιλιόμετρα πριν από τον τερματισμό των αγώνων η WIND θα τοποθετήσει μια ειδική αψίδα, όπου ζωντανά θα μπορούνε οι δρομείς, αλλά και κάθε πολίτης που θα παρευρεθεί να παρακολουθήσει τους αγώνες, να βλέπει το ποσό που θα συγκεντρώνεται από τον ειδικό μετρητή. Για κάθε δρομέα που θα περνάει κάτω από την αψίδα της WIND η εταιρεία μας θα προσφέρει 3 ευρώ στην παιδιατρική κλινική. Ελπίζουμε να σας δούμε όλους στην γραμμή της εκκίνησης την Κυριακή 30 Μαρτίου».

Ο τεχνικός δ/ντης του αγώνα κ. Γιάννης Κουτσιώρας, που είχε τον συντονισμό της συνέντευξης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας που συνεχώς στηρίζει μεγάλες διοργανώσεις και έδωσε τις τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα και τα στοιχεία της διαδρομής.

Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν τις δηλώσεις συμμετοχής στους αγώνες με πρώτο τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και την αντιδήμαρχο κα. Κοτάκου και εξέφρασαν την πεποίθησή τους, ότι οι αγώνες στη Λάρισα θα σημειώσουν και πάλι ρεκόρ συμμετοχών.

Οι εγγραφές για τους Αγώνες 5 & 10χλμ αλλά και τον Αγώνα Παιδιών του RUN GREECE -Λάρισα μπορούν να γίνουν μέχρι τις 23 Μαρτίου είτε μέσω της ιστοσελίδας www.run-greece.gr είτε με την συμπλήρωση της σχετικής έντυπης αίτησης στα παρακάτω σημεία:

- Περιφέρεια Θεσσαλίας (ισόγειο), Κουμουνδούρου & Παπαναστασίου: Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00-13.00

- Γραφεία Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, Παναγούλη 2 (3ος όροφος): Δευτέρα – Παρασκευή, 09.00-14.00 & 18.00-20.00

Όσοι εκ των συμμετεχόντων έχουν υποβάλλει την εγγραφή τους μέχρι τις 19 Μαρτίου 2014  θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το όνομά τους τυπωμένο επάνω στον αριθμό συμμετοχής τους (το νούμερο δηλαδή με το οποίο θα τρέξουν).

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ακόμα ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θανάσης Παιδής, ο διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Γιώργος Σεργιανόπουλος, ο γενικός γραμματέας ΕΑΣ Θεσσαλίας κ. Ηλίας Καφές, ο υποδιευθυντής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας κ. Βασίλης Καραπιπέρης, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας δρομέων κ. Νίκος Γούλας, ο εκπρόσωπος της περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης κ. Θωμάς Μπεχλιβάνης, ο πρόεδρος των μαραθωνοδρόμων Λάρισας κ. Αποστόλης Γούλας, ο πρωταθλητής κ. Στέλιος Δημότσιος, το μέλος του ΣΕΓΑΣ κ. Ιάκωβος Πετσούλας, ο πρόεδρος των κριτών στίβου κ. Δρόσος Τσέργας, η εκπρόσωπος του Ελλ. Ερυθρού Σταυρού κ. Πόλα Κορέτσιου, εθελοντές κ.α