Βαθμολογία

Το συγκινητικό μήνυμα του Πικέ προς τον Πουγιόλ

Ο Ζεράρ Πικέ με ένα συγκινητικό μήνυμα στο Facebook αποχαιρέτησε τον Κάρλες Πουγιόλ, οποίος ανακοίνωνε την αποχώρηση του από την Μπαρτσελόνα. Ο Πικέ χαρακτηρίζει τον 35χρονο συμπαίκτη του «φύλακα άγγελό» ενώ αναφέρει πως δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ ο «νέος Πουγιόλ»!

Το μήνυμα του Πικέ: «Η μέρα ήρθε. Φεύγεις. Παρόλο που έτσι είναι η ζωή, μου είναι αδύνατο να φανταστώ την ομάδα χωρίς εσένα. Αν γυρίσω το χρόνο πίσω και θυμηθώ το Παρίσι ή τη Ρώμη, η πρώτη εικόνα που μου έρχεται στο μυαλό, είσαι εσύ να σηκώνεις το Ευρωπαϊκό. Στο Γουέμπλεϊ έδωσες αυτή τη τιμή στον Αμπιντάλ, κάτι που σε κάνει ακόμα πιο σπουδαίο. Η γενιά μου κι αυτοί που έρχονται δεν ξέρουν τι σημαίνει η Μπαρτσελόνα χωρίς τον Πουγιόλ στην ομάδα, να φοράει το περιβραχιόνιο και να έχει το ‘5» στην πλάτη. Υποθέτω πως τίποτα δεν θα είναι πια ίδιο.

Γνωριστήκαμε πριν 6 χρόνια. Ήσουν η αρχηγική φυσιογνωμία της ομάδας. Απ’ την πρώτη μέρα είχαμε μια εξαιρετική σχέση, τόσο εντός, όσο κι εκτός γηπέδου. Δίπλα σου ένιωθα πάντα ασφαλής, ήξερα πως αν... πέσω κάποια στιγμή, θα ήσουν εκεί να με σώσεις. Ήσουν ο φύλακας άγγελός μου.

Θα μου λείψουν οι συζητήσεις που είχαμε στα αποδυτήρια, οι συμβουλές σου και ο... τσαμπουκάς σου στο γήπεδο. Είσαι μοναδικός, απροσπέλαστος. Μου φαίνεται αστείο όταν λένε πως θα βρεθεί ο ‘νέος Πουγιόλ’. Δεν θα τον βρουν ποτέ...

Ευχαριστώ για όλα, Πούγι».