Βαθμολογία

Σπανός: «Θα προσπαθήσουμε να τους χτυπήσουμε στον ενθουσιασμό»

Ο τελικός του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ανάμεσα σε Δήμητρα Γιάννουλης και Δόξα Βλαχογιαννίου, έφτασε και έτσι η εκπομπή του Best Fm 93.9, «Στα Δίχτυα της Λάρισας» την οποία επιμελούνται οι Χρήστος Γκατζούλης και Θάνος Αναστασίου, δεν θα μπορούσε παρά να ασχοληθεί με αυτήν την γιορτή του λαρισινού ποδοσφαίρου.

Έτσι, καλεσμένος στην εκπομπή της Τετάρτης, μια μέρα δηλαδή πριν τον μεγάλο τελικό ήταν ο ποδοσφαιριστής της Δήμητρας Γιάννουλης, Βασίλης Σπανός, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συζητήσει σχετικά με την ομάδα του, το πρωτάθλημα αλλά και το επερχόμενο παιχνίδι. Αναλυτικά η συζήτηση:

Πόσο δύσκολο ήταν να φτάσετε στον τελικό;

«Σίγουρα, ήταν δύσκολο καθώς βασικός μας στόχος είναι το πρωτάθλημα όπου αυτήν την στιγμή είμαστε πρώτοι. Η ομάδα έχει δουλέψει και προπονηθεί κατάλληλα και είμαστε πανέτοιμοι. Από εκεί και πέρα, μακάρι να γίνει ένα καλό παιχνίδι».

Πόσο έτοιμοι είστε και τι απουσίες έχετε;

«Η ψυχολογία, θεωρώ ότι είναι με το μέρος μας, καθώς κερδίσαμε το ντέρμπι με την Χάλκη. Από εκεί και πέρα, η συμμετοχή του Τζιώλα είναι αμφίβολη, αλλά αν όλα παν καλά θα πανηγυρίσουμε τον τίτλο».

Τι διαφορές υπάρχουν σε σχέση με πέρυσι;

«Υπάρχουν διαφορές, καθώς πέρυσι στην ομάδα ήταν άλλοι παίκτες. Νομίζω ότι θα γίνει ένας πολύ καλός τελικός γιατί το Βλαχογιάννι είναι μια πολύ καλή ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα έρθει στο γήπεδο γιατί ο τελικός είναι η γιορτή του ποδοσφαίρου το Νομού μας. Θα είναι ένας τελικός ανάμεσα σε δύο ομάδες που δίκαια έφτασαν μέχρι εδώ».

Που πιστεύεις ότι θα κριθεί ο τελικός;

«Θα κριθεί στο ποιος θέλει την κούπα περισσότερο. Μεγάλο ρόλο παίζει και το γήπεδο όπου θα γίνει ο τελικός, μιας και το AEL FC ARENA είναι ένα στολίδι για την πόλη μας. Εγώ έχω παίξει ξανά σε αυτό το γήπεδο και πολλοί παίκτες θα ήθελαν να είναι στην θέση μας και να παίξουν εκεί».

Σας βοηθάει το γεγονός ότι έχετε παίξει και πάλι σε αυτό το γήπεδο;

«Ναι, πιστεύω ότι το γήπεδο αυτό είναι πολύ καλό και θα παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Και ο αντίπαλος μας πιστεύω ότι είναι πολύ καλή ομάδα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τους χτυπήσουμε στον ενθουσιασμό γιατί παν πρώτη φορά στον τελικό. Ο κόσμος πιστεύω θα το απολαύσει αυτό το ματς».

Φέτος έχετε παίξει και σε καλά αλλά και σε άσχημα γήπεδα. Εσάς θα σας βοηθήσει ένα γήπεδο τέτοιων διαστάσεων;

«Θεωρώ ότι το γήπεδο θα είναι υπέρ μας, γιατί είμαστε μια ομάδα που παίζει γρήγορα. Από εκεί και πέρα, όποιος μας έχει δει φέτος καταλαβαίνει τι ομάδα είμαστε».

Ποια είναι η ψυχολογία της ομάδας μετά και την νίκη στο ντέρμπι με την Χάλκη για το πρωτάθλημα;

«Στο παιχνίδι με την Χάλκη δεχτήκαμε γκολ στα πρώτα λεπτά, αλλά αυτό ήταν που μας πείσμωσε. Ήμασταν καλύτεροι και έτσι δίκαια πήραμε το παιχνίδι με ανατροπή. Δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Από εκεί και πέρα, στο δεύτερο μέρος δεν μπήκαμε και τόσο καλά, αλλά στην συνέχεια παίξαμε καλύτερα και περιορίσαμε τον αντίπαλο, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην νίκη».

Πόσο σημαντικό είναι για εσένα να αγωνίζεσαι σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί;

«Είναι σημαντικό το ότι είμαστε μέσα και στους δύο στόχους μας. Θεωρώ ότι η ομάδα με έχει βοηθήσει αρκετά. Εγώ θέλω να δουλέψω όσο περισσότερο μπορώ και να γίνω καλύτερος. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και αυτό φαίνεται και από την θέση που είμαστε τώρα. Πάνω από όλα είμαστε όλοι φίλοι και ο κόσμος είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζει».

Τι συνθήκες επικρατούν στις προπονήσεις;

«Πιστεύω ότι οι προπονητές μας κάνουν πολύ καλή δουλειά και το προπονητικό μας κέντρο είναι αρκετά καλό. Δεν υπάρχει πιστεύω άλλη ομάδα που το επίπεδο προπόνησης να είναι ίδιο με το δικό μας».

Τι πρέπει να βελτιωθεί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;

«Πιστεύω ότι πρέπει να βελτιωθούν κάποια γήπεδα, γιατί αρκετά δεν έχουν καλό αγωνιστικό χώρο και αυτό εγκυμονεί κινδύνους».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Θέλω να βγω με την ομάδα στην Γ’ Εθνική το καλοκαίρι και από εκεί και πέρα να δώσω ότι καλύτερο μπορώ. Από εκεί και πέρα, θα μιλούσα με τους γονείς μου και τον προπονητή μου αν έχω κάποια πρόταση και θα δω τι θα κάνω».

Πιστεύεις ότι η ομάδα είναι αρκετά ώριμη για την Γ’ Εθνική;

«Ναι, πιστεύω ότι είμαστε αρκετά ώριμοι και αυτό φαίνεται από την θέση που είμαστε. Όλοι ξέρουμε την ομάδα μας και το πώς παίζει ο καθένας μέσα στο γήπεδο. Εμείς το έχουμε συζητήσει και θέλουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να πάμε στα μπαράζ».

Πως θα σχολίαζες το επίπεδο της Α’ Ερασιτεχνικής;

«Το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό. Όπως φαίνεται και στην βαθμολογία οι ομάδες είναι πολύ κοντά και κάθε αγωνιστική κανείς δεν ξέρει που θα βρίσκεται η ομάδα του».

Μπορείς να μας πεις δυο λόγια για τα χρόνια που ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;

«Πριν την Γιάννουλη, ήμουν στον Φιλοκτήτη Μελιβοίας, στην ΑΕΛ Νέων και πιο παλιά ήμουν στην Ακαδημία Πλίτση. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και καλές και κακές στιγμές, τις οποίες τις κρατάω».

* «Να σημειωθεί ότι και από πλευράς της Δόξας Βλαχογιαννίου, είχε προσκληθεί στην εκπομπή ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να βρεθεί στα στούντιο του σταθμού λόγω προσωπικών υποχρεώσεων».