Βαθμολογία

Ξεκινάει το Κοινωνικό Φροντιστήριο στα Λύκεια

O Υφυπουργός Παιδείας πριν λίγο διάστημα από το βήμα της Βουλής είχε εξαγγείλει μια νέα δράση για την στήριξη των μαθητών που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα αυτή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στην Β και Γ Λυκείου ώστε να βοηθηθούν για την προετοιμασία των Πανελληνίων εξετάσεων.

Ετσι εντός του μήνα θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις ανέργων εκπαιδευτικών για το  νέο πρόγραμμα  που θα υλοποιηθεί πιλοτικά για φέτος και σε πλήρη εφαρμογή από το 2015.  Ο Υφυπουργός  μεταξύ άλλων, είχε δηλώσει για το θέμα : «Το Κοινωνικό Φροντιστήριο, είναι μια ιδέα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής με κίνητρο την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας που δοκιμάζεται και την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάς παιδείας. Είναι η απάντηση του κοινωνικού κράτους με τον εξής διπλό στόχο: Να απασχολήσει νέους άνεργους εκπαιδευτικούς και μακροχρόνια άνεργους εκπαιδευτικούς και Να παράσχει διδακτική στήριξη σε μαθητές οικογενειών με κριτήριο τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η χρηματοδότηση του προγράμματος θα είναι μέσω ΕΣΠΑ, θα παρέχεται στο λύκειο διαμορφώνοντας μικρά, φροντιστηριακά τμήματα μικρότερα των 10 ατόμων.

Στόχος είναι να εφαρμοστεί πιλοτικά το τελευταίο τετράμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, ώστε να σταθμίσουμε τα αποτελέσματά του για τη διεύρυνσή του την επόμενη». Έτσι αυτές τις ημέρες και πιθανά εντός Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις ανέργων εκπαιδευτικών εκτός από τους πίνακες των αναπληρωτών μέσω μιας μορφής προγράμματος όπως το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ αφού και αυτό το πρόγραμμα είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ. Οι προσλήψεις που θα γίνουν για την υλοποιήση του προγράμματος Κοινωνικό Φροντιστήριο θα φτάσουν τις 1000 όπου οι 500 θα είναι ανέργων εκπαιδευτικών εώς 30 ετών και οι υπόλοιπες θα είναι μακροχρόνια ανέργων εκπαιδευτικών.

Ο κύριος όγκος των προσλήψεων θα αφορά τις ειδικότητες των φιλολόγων και των μαθηματικών . Επίσης στο πρόγραμμα θα εργαστούν φυσικοί , χημικοί , βιολόγοι και πιθανά και εκπαιδευτικοί ξένων γλωσσών και πληροφορικής αφού θα διδάσκονται μαθήματα που εξετάζονται στις Πανελλήνιες . Η διαφορά από την κοινωφελή εργασία σύμφωνα με το υφυπουργό Παιδείας κ Κεδίκογλου θα είναι ότι θα υπάρξουν δύο πίνακες αντί για ενός. Ο πρώτο πίνακας θα αφορά τους νέους κάτω των 30 ετών και ο δεύτερος πίνακας θα αφορά τους μακροχρόνια ανέργους άνω των 30 ετών . Το κοινωνικό φροντιστήριο θα υλοποιηθεί και με την νέα σχολική χρονιά 2014 2015 με περισσότερες προσλήψεις καθηγητών Λυκείου.