Βαθμολογία

Οι μονομάχοι του τελικού της Πέμπτης στο AEL FC ARENA

ΔΗΜΗΤΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ και ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ
(Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ)

Οι ομάδες που θα τεθούν εφέτος αντιμέτωπες στον τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνικών σωματείων ΕΠΣΛ, διεκδικώντας το τρόπαιο του θεσμού κατά την αναμέτρηση της Πέμπτης 6 Μαρτίου στο στάδιο AEL FC ARENA, η Δήμητρα Γιάννουλης και η Δόξα Βλαχογιαννίου, προετοιμάστηκαν κατάλληλα για τη σπουδαία αυτή ποδοσφαιρική συνάντηση, την οποία αναμένεται να παρακολουθήσει με πολύ ενδιαφέρον μεγάλος αριθμός φιλάθλων του νομού.

Του Γιώργου Μπαμπάλη  

Τα 2 αντίπαλα συγκροτήματα, εκτός της πορείας που τα οδήγησε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου, παρουσιάζονται την παρούσα περίοδο ως αρκετά δυνατά σύνολα και όσον αφορά τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος στην Α΄ ερασιτεχνική κατηγορία, όπου η Δήμητρα Γιάννουλης οδηγεί την κούρσα με 57 βαθμούς και η Δόξα Βλαχογιαννίου βρίσκεται στην 5η θέση με 46 πόντους, συμπληρώνοντας μαζί με τη Χάλκη, το Φαλανιακό και τον ΠΑΟΛ Αβέρωφ το πρωταγωνιστικό γκρουπ της κατηγορίας.

Η πορεία των ομάδων στη φετινή διοργάνωση, μέχρι την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου, καταγράφεται στις παρακάτω συναντήσεις με τα αποτελέσματα αυτών:

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Χειμάδι – Γιάννουλη 0-3: (Γκαλγκανόπουλος 30΄, Χατζημπύρος 70΄, Παναγιωτίδης 74΄).

Γιάννουλη – Αβέρωφ 3-0: (Πατσιωτός 14΄, 72΄, Σπανός 88΄).

Γλαύκη – Γιάννουλη 0-2: (Γεωργούλας 30΄, Γκαλγκανόπουλος 66΄).

Αστραπή Ν.Π. – Γιάννουλη 6-7 στα πέναλτι (0-0 κ.α. και παρ.)

Γιάννουλη – Δαμασιακός 1-0: (Κοταρέλας 41΄).

ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ

Ροδιακός – Βλαχογιάννι 1-2: (Παζώλης 90΄- Τασιούλης 2΄, Φαρμάκας 22΄).

Μύτικας / Όλυμπος – Βλαχογιάννι 0-4: (Λιόλιος 34΄, 76΄, Ιωαννίδης 40΄, Γκουρομπίνος 90΄).

Δολιχιακός – Βλαχογιάννι 0-1: (Λιόλιος 71΄).

Βλαχογιάννι – Κεραυνός Παραποτάμου 2-1 στην παράταση (1-1 κ.α.): (Κοντοθανάσης 25΄, Ιωαννίδης 119΄ - Καπετάνιος 63΄).

Άγιοι Ανάργυροι – Βλαχογιάννι 3-4 στα πέναλτι (0-0 κ.α. και παρ.)

Για τη Δήμητρα Γιάννουλης είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχει σε έναν τελικό κυπέλλου, κερδίζοντας μάλιστα πέρσι το τρόπαιο από τον Απόλλωνα Λάρισας με σκορ 3-0 και θέλοντας να επαναλάβει τον άθλο.

Η Δόξα Βλαχογιαννίου συμμετέχει για πρώτη φορά στον τελικό του θεσμού, θέλοντας προφανώς να συνδυαστεί η πρωτιά με την κατάκτηση του τροπαίου.

Ως διαιτητές που θα διευθύνουν τον αγώνα της Πέμπτης ορίστηκαν από την ΕΠΣΛ η κυρία Τσιοφλίκη και οι κ.κ. Καρακώστας και Γκαρέλης, με 4ο διαιτητή τον κ. Τσιτσανούδη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ από τους ποδοσφαιριστές των σωματείων Ζαφείρη Σουφχάρα (Δήμητρα Γιάννουλης) και Νίκο Φαρμάκα (Δόξα Βλαχογιαννίου), για την αναμέτρηση του τελικού:

Ζαφείρης Σουφχάρας (23 ετών, αμυντικός της Δήμητρας Γιάννουλης): «Συμμετέχουμε την Πέμπτη σαν φιναλίστ στον τελικό του κυπέλλου ΕΠΣΛ, θέλοντας σαφώς να επαναλάβουμε τον περσινό άθλο, κατακτώντας εκ νέου το τρόπαιο.

Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αναγνωρίζοντας πως το Βλαχογιάννι είναι πολύ καλή ομάδα, η οποία έφθασε άξια ως τον τελικό, διαγράφοντας παράλληλα καλή πορεία και στο πρωτάθλημα.

Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, έχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα, σε ένα παιχνίδι που πρέπει να αποτελέσει γιορτή για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Από την αρχή της φετινής περιόδου διαγράψαμε εξαιρετική πορεία, φθάνοντας μέχρι την αναμέτρηση της Πέμπτης και διεκδικώντας την τίτλο του πρωταθλητή στην κατηγορία.

Το προχθεσινό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα με τη νίκη μας επί του Ηρακλή Χάλκης, ανεβάζει ακόμη πιο πολύ την ψυχολογία μας και δυναμώνει τη θέλησή μας να βγούμε νικητές από την αυριανή πρόκληση. Πρόκληση ακόμη για κάθε ποδοσφαιριστή αποτελεί και το γήπεδο στολίδι της Λάρισας (AEL FC ARENA), προσκαλώντας τον κόσμο να έλθει και να παρακολουθήσει την αναμέτρηση.

Η παρουσία των φιλάθλων μας θα συμβάλει θετικά στην προσπάθειά μας, υποσχόμενοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν ώστε να μοιραστούμε μαζί τη χαρά της κατάκτησης ενός ακόμη τροπαίου. Εύχομαι να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και να κερδίσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Νίκος Φαρμάκας (23 ετών μέσος, της Δόξας Βλαχογιαννίου): «Η πρόκριση στον τελικό της Πέμπτης σκόρπισε χαρά στην ομάδα μου από τη μια, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Δόξα Βλαχογιαννίου συμμετέχει σε τελικό κυπέλλου και από την άλλη αύξησε την αισιοδοξία μας, πιστεύοντας πως θα είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίσουμε την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο ενθουσιασμός περισσεύει σε όλους εδώ στο Βλαχογιάννι, νιώθοντας ικανοποίηση από την σπουδαία ως τώρα πορεία που μας οδήγησε στον τελικό του κυπέλλου και παράλληλα μας ανέδειξε σαν μια από τις πρωταγωνίστριες δυνάμεις του φετινού πρωταθλήματος.

Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για την αναμέτρηση της Πέμπτης, έχοντας στο μυαλό μας σαφώς την ιδέα να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, κόντρα σε έναν αξιόλογο αντίπαλο, ο οποίος κατέκτησε πέρσι το κύπελλο και οδηγεί εδώ και κάποιες αγωνιστικές την κούρσα του πρωταθλήματος στην κατηγορία.

Το κλίμα στην ομάδα είναι άριστο, έχοντας τη στήριξη τόσο της διοίκησης, που κάνει μια σημαντική προσπάθεια να αναδείξει το σύλλογο σε πρωταγωνίστρια δύναμη στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα του νομού, όσο και των φιλάθλων του Βλαχογιαννίου, οι οποίοι βρίσκονται κοντά και μας δίνουν δύναμη με την παρουσία τους, ώστε να πετύχουμε όλοι μαζί ακόμη πιο σημαντικές διακρίσεις για το σύλλογό μας.

Εύχομαι πάνω απ’ όλα να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, αντάξιο της ιστορίας και της προσφοράς των αντίπαλων σωματείων, που να χαρούμε όλοι, φεύγοντας φιλικά στο τέλος από το γήπεδο».

*** Σαν αθλητικό σάιτ, που παρακολουθούμε από κοντά την προσπάθεια των σωματείων, τόσο των αυριανών μονομάχων καθώς και όλων όσων παλεύουν και αγωνίζονται για την ιδέα του υγιούς αθλητισμού, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, ευχόμαστε και στις 2 ομάδες του τελικού καλή επιτυχία στον αγώνα διεκδίκησης του κυπέλου, αναγνωρίζοντας την πρωταγωνιστική τους πορεία από την αρχή της φετινής περιόδου, που άξια τις οδήγησε μέχρις εδώ.

Στην προσπάθεια ανάδειξης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου σαν μέσον έκφρασης αγωνιστικής θέλησης και προσφοράς ατόμων που δρουν συλλογικά στο χώρο, σημαντική συμβολή έχουν η πολιτεία, οι τοπικές ενώσεις, οι διοικήσεις μαζί με τον κόσμο που στηρίζει την κάθε προσπάθεια, σαφώς οι πρωταγωνιστές του αθλήματος ποδοσφαιριστές, προπονητές και διαιτητές και τέλος τα μέσα προβολής με τους ανθρώπους που τα υπηρετούν, διαμορφώνοντας με την καλόπιστη κριτική τους αντιλήψεις και καταστάσεις, δίκαιες και αντικειμενικές – έτσι θέλω να πιστεύω – θεωρώντας πως έχουμε όλοι οι παραπάνω την υποχρέωση να είμαστε εκεί, δίνοντας το παρόν και σε κάθε άλλη εκδήλωση που αντανακλά στη θέληση των λίγων ή των πολλών να προσφέρουν στο σύνολο. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σίγουρα πρόσφερε και προσφέρει πολλά στην φτωχή ή πλούσια καθημερινότητά μας και την Πέμπτη 6 Μαρτίου γιορτάζει. Καλή συνέχεια.