Βαθμολογία

ΑΕΛ: «Δεν περιμέναμε να φτιάξουμε βιογραφικά»

Τον Αύγουστο του 2013 το ΔΣ του Σωματείου υπερψηφίστηκε βάσει ενός συγκεκριμένου πλάνου που προέβλεπε την άμεση επάνοδο της ομάδας στη FootballLeagueκαι τη σύσταση ΠΑΕ, με τη βοήθεια χρηματοδότησης από επενδυτή ο οποίος κατά τα συμφωνηθέντα θα κρίνονταν από τη ΓΣ του Σωματείου επί των πεπραγμένων του. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι για τη συμμετοχή στη διαδικασία του Αυγούστου ήταν αυστηρά προαπαιτούμενη η δυνατότητα κάλυψης του τότε προβλεπόμενου μετοχικού κεφαλαίου (500.000€) για τη μετέπειτα σύσταση της ΠΑΕ στη FootballLeague, όπως και ένα μεσοπρόθεσμο πλάνο με στόχο την άμεση επάνoδο στη Σούπερ Λιγκ.

Κατόπιν, στη ΓΣ του Οκτωβρίου υπερψηφίστηκε δια καταστατικής αλλαγής η σύσταση Διοικούσας Επιτροπής η oποία θα ήταν εξ ολοκλήρου υπεύθυνη για την διαχείριση της ανδρικής ομάδας ποδοσφαίρου υπό την επίβλεψη του ΔΣ του Σωματείου.

Οποιαδήποτε εκ των υστέρων διαφωνία μελών που αμφισβητεί τις προθέσεις του ΔΣ μας δημιουργεί την πεποίθηση ότι γίνεται εκ του πονηρού.

Συγκεκριμένα με αφορμή και τη τελευταία ανακοίνωση συνδέσμου απαντούμε μόνο ως προς αυτά που αφορούν το Σωματείο και θέτουμε υπόψη σας τα εξής:

Οι διαδικασίες του Σωματείου είναι γνωστές. Εφόσον κάποιοι επιθυμούν ή προκρίνουν έστω και σήμερα την επ’ αόριστον παραμονή σε ερασιτεχνικές κατηγορίες μπορούν να το δηλώσουν δημόσια και θεσμικά και να υποβάλλουν το σχετικό πλάνο στη κρίση της γενικής συνέλευσης όποτε αυτή οριστεί.

Στη τελευταία ΓΣ ζητήθηκε η έκδοση πρόσκλησης ενδιαφέροντος από οποιονδήποτε δύναται να συμμετάσχει στη σύσταση ΠΑΕ με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας. Η έκδοση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος έθεσε τις ελάχιστες απαραίτητες προϋποθέσεις για την εκπλήρωση των ανωτέρω στόχων, Το χρονικό όριο που ετέθη είναι ικανό για οποιονδήποτε πραγματικά ενδιαφερόμενο να εκδηλώσει την πρότασή του, και να αξιολογηθεί εγκαίρως και ενδελεχώς. Επίσης η εγγυητική των 600.000 ευρώ είναι το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό για τη συμμετοχή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία ή κατηγορία «περί εμβόλιμων όρων» σημαίνει αυτόματα και την απαξίωση στο μέγεθος και την προοπτική της ΑΕΛ .

Η τήρηση της διαδικασίας αυτής όπως τέθηκε τον Αύγουστο είναι απαρέγκλιτη και ουδέποτε το ΔΣ του Σωματείου διανοήθηκε να μπει στη διαδικασία συζήτησης ή αλλοίωσης αποφάσεων. Σημειώνουμε ότι το σχέδιο Καταστατικού της ΠΑΕ είναι ήδη αναρτημένο και συνεχίζουμε να δεχόμαστε προτάσεις για εφαρμογή σε αυτό διατάξεων προς το συμφέρον του Σωματείου, πράγμα το οποίο κάποιοι ζητούσαν να γίνει με μια απλή συζήτηση και ψηφοφορία.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία και τα πιστεύω των αθλητών των Ακαδημιών μας, αυτές είναι στην ευθύνη του ΔΣ, έχουν χαρακτήρα παιδαγωγικό και αθλητικό και η αγάπη για την ΑΕΛ σε 12χρονα παιδιά κερδίζεται και δεν επιβάλλεται με απολυταρχικό τρόπο.

Για τις πελατειακές ή δημόσιες ή όποιες σχέσεις μας καταμαρτυρούν, απαντούμε ότι δεν περιμέναμε να φτιάξουμε βιογραφικά από την καθημερινή μας ενασχόληση με την ΑΕΛ, σε αντίθεση με όσους επικαλούνται σε βιογραφικά σημειώματα πρώην τίτλους και αξιώματα.

Τελειώνοντας για όσους μας θεωρούν ανίκανους, ανήθικους και έρμαια σε ορέξεις άλλων, απαντούμε ότι οι διαδικασίες προβλέπονται καταστατικά και για να έχουν νόημα τα λόγια πρέπει να ακολουθούνται από πράξεις.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου.