Βαθμολογία

Κύπρος: H αγωνιστική μεταφέρεται 8 Μαρτίου

Η ΚΟΠ προχώρησε στην αναβολή όλων των αγώνων του Σαββατοκύριακου, καθώς ο Σύνδεσμος Διαιτητών αποφάσισε ότι θα τηρήσει αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους, είς ένδειξη διαμαρτυρίας για την βομβιστική επίθεση κατά του Λεόντιου Τράττου τις πρωινές ώρες της Παρασκευής. H ΚΟΠ εξέδωσε ανακοίνωση και συμπαρατάσσεται με την απόφαση του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου για αποχή.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου συμπαρατάσσεται με την απόφαση του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου για αποχή από τους αγώνες των Πρωταθλημάτων της που είναι ορισμένοι για το Σαββατοκύριακο 1-2 Μαρτίου 2014.
 
Η Ομοσπονδία νιώθει με τη σειρά της ότι τα τελευταία συμβάντα και η πίεση που εξασκείται στους διαιτητές με τέτοιες ενέργειες όπως τη ψεσινή βομβιστική επίθεση κατά του Προέδρου του ΣΔΚ κ. Λεόντιου Τράττου, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο λογικής.
 
Το ανησυχητικό πρόβλημα με τις ακραίες ενέργειες με στόχο τη διαιτησία έχει κάνει ήδη το γύρο του κόσμου και η ΚΟΠ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών και τον Σύνδεσμο Διαιτητών Κύπρου για περαιτέρω ενέργειες.
 
Η ΚΟΠ καλεί την αστυνομία να προχωρήσει τόσο σε επανεξέταση υφιστάμενων φακέλων για συμβάντα που προηγήθηκαν κατά τα τελευταία χρόνια,  αλλά και εξιχνίαση του χθεσινού συμβάντος και να οδηγήσει τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης.
 
Η συνέχεια των Πρωταθλημάτων

Μετά την πιο πάνω απόφαση και την αναβολή όλων των αγώνων του Σαββατοκύριακου, η αγωνιστική που είναι ορισμένη για τις 1-2 Μαρτίου μεταφέρεται για το Σαββατοκύριακο 8-9 Μαρτίου 2014.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ στη συνεδρία της ερχόμενης Τρίτης θα εξετάσει θέμα ορισμού εμβόλιμης αγωνιστικής για να λύσει το πρόβλημα που δημιουργείται στον υφιστάμενο αγωνιστικό σχεδιασμό των Πρωταθλημάτων της.

Πηγή: shootandgoal.com